BirdybearOnTour

Travel light…

Waarom zou je meer meenemen dan je nodig hebt? Maar hoeveel heb je dan nodig? Hoe warm is het overdag en hoe koel is het in de avond? Hoge schoenen voor op de berg en een stevige stapper voor de hikes door het Kruger Park. Waterschoenen als we te voet de riviertjes over de doorgaande weg moeten verkennen: “If you can walk it, you can drive it”. En tja, golf spelen in Zuid Afrika doe je toch echt op golfschoenen :)!  Neem je een lens mee tot 600 mm dan is een statief geen overbodige luxe en ook de GoPro cam kent inmiddels wat doosjes en zakjes met accessoires.

Travel light? Mooi niet dus! Inpakken met de weegschaal onder handbereik betekent soms ook weer wat uitpakken. Golftas met volledig equipment past net binnen de toegestane 23 kg. De grote reistas met alles d’r op en d’r an ook 23 kilogram en dus op de grens. Gelukkig is er nog de handbagage. Eenmaal de volledige fotorugzak inclusief gevulde portemonnee: 12 kilo schoon aan de haak. De andere rugzak met de reispapieren, Zuid Afrika gidsen en uiteraard de laptop want Birdybear wil bloggen, afbeeldingen verkleinen en uploaden. Die gaat dus ook de 12 kilo wel halen 🙁

Bagage

De optelsom leert: 23+23+23+23+12+12 = 116 kilogram. Gelukkig assisteren de wieltjes richting incheckbalie en vervolgens maar hopen dat KLM dit keer weer eens alles in een keer op plaats van bestemming weet te brengen. Daarover vast later meer in een van de volgende edities. ‘Stay tuned’ dan mis je niets. Tot binnenkort vanaf Schiphol, vanuit de lucht of regio Kaapstad.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Travel light…

  1. Frank en Sandra

    En dan te bedenken dat wij Australie de laatste keer echt light gepakt waren, fototas en handbagage tas ongeveer 15 kilo en een tas met wat kleding extra schoenen, slipper van 16 kg. Even voor de duidelijk heid dit was niet per persoon maar met zijn tweetjes dus 31 kilo. Travel light kan echt wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.