BirdybearOnTour

Van ons geloof gevallen…

Een nieuwe stap welke Birdybear had gedacht nooit te zullen zetten…, alhoewel we altijd wel enige voorhouden hebben geplaatst. Zo in de zin van ‘als het fiscaal aantrekkelijk blijkt’ of als ‘wettelijke maatregelen ons dan beter passen’.

En heel recent kwam Birdybear tot de conclusie dat een aantal zaken in Spanje niet goed geregeld zijn met een samenlevingsovereenkomst of een geregistreerd partnerschap. Daar loopt Spanje nog flink wat passen achter. In het geval dat Birdybear toekomstig ooit enkelvoud zou zijn en één van de twee bears zou overlijden dan is de achterblijvende partner in Spanje flink de klos, bijzonder pijnlijk. Dan staat de Spaanse fiscus klaar om gelijk maar even te innen. Als dan je wereld helemaal op de kop staat wil je die extra kopzorgen er zeker niet bij hebben.

Voor iedere uitdaging bestaat er meestal een passende oplossing :)! En die slimme oplossing heet: h……k. Lekker no nonsens, even snel op een doordeweekse dag. Helaas pindakaas: het gratis huwelijk in de Gemeente Súdwest-Fryslân bleek al maanden, tot halverwege de zomer, uitverkocht en Birdybear wil over niet al te lange tijd emigreren.

Gelukkig is er voor Birdybear wel een kort en krachtig, betaald alternatief beschikbaar: de verkorte ceremonie. Zo gezegd, zo gedaan: een snelle beslissing genomen en met inachtneming van minimaal vier weken doorlooptijd een datum geprikt in overleg met de afdeling Burgerzaken. Formuliertjes ingevuld, twee waardevolle getuigen benaderd (gelukkig meteen een volmondig ja) en met vier personen naar de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand op het gemeentehuis van Sneek. En ja, zelfs keuzevrijheid v.w.b. de trouwambtenaar. Hoe mooi kan het zijn, zelfs als je het graag simpel houdt.

Uiteindelijk blijkt niet alles afgedekt met slechts een huwelijksvoltrekking en maakt Birdybear, voorafgaand aan en tevens kort na de ceremonie, opnieuw de gang naar de notaris. Die past deskundig een mouw aan het fenomeen ‘huwelijkse voorwaarden’ zodat de Spaanse fiscus, in het geval Birdybear onverhoopt ooit enkelvoud zou worden, minder recht van spreken (lees: innen) heeft. Emigreren complex in een verenigd Europa? Best wel! Maar ook hier geldt: beslist de moeite waard om al die hordes goed te nemen.

Om kort te zijn: we hebben er een bijzondere 20 minuten van gemaakt op deze donderdag de 28e maart 2024 om 14:00 uur. Tenminste voor het formele gedeelte. Fenna Stoel-Hoekstra, een goede bekende uit onze tijd bij Golfclub Gaasterland, heeft in het bijzijn van onze getuigen, hartsvriendin Mariëlle Zweers en ‘long time friend’ Frans Stokkentreeff ons huwelijk voltrokken.

Aansluitend hebben we natuurlijk een fantastisch alibi om er vooral een gezellig en memorabel moment van te maken in de plaatselijke horeca, letterlijk om de hoek van het gemeentehuis. En goed gezelschap is altijd aangenaam. Zoals al genoemd: geheel in Birdybear style werd ons huwelijk zojuist voltrokken en vanaf nu gaan we dan ook als echtgenoten door het leven waarvan we altijd al echt genoten. En dat houden we graag zo, ook nu we formeel op een andere wijze aan elkaar zijn verbonden. Waarvan acte!

Wat in een hele kleine kring al bekend was, is nu dus wereldkundig gemaakt. En hoe fijn is het om ook dit via BirdybearOnTour te kunnen delen, nog maar vijf weken nadat we de beslissing namen en contact zochten met de afdeling Burgerzaken. Wat goed is en goed voelt hoeft niet lang te duren ook dat is Birdybear ten voeten uit.

Voor nu: fijne avond en voor straks welterusten. Enne…, voor Birdybear is er vanavond de huwelijksnacht met een kleine nuance op het voorgaande: ‘wat goed is en goed voelt’ mag ook wat langer duren als dat Birdybear zo uitkomt… 😉 !

Voel je vrij om te delen!

5 gedachtes aan “Van ons geloof gevallen…

  1. Frank & Annick Matthys

    Proficiat tortelduifjes! Een span(je)nende nacht gewenst van Annick en Frank. Jullie kersverse buurtjes uit het zonnige zuiden. We heffen binnenkort het glas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.