BirdybearOnTour

Verborgen agenda…

Vandaag begint voor Birdybear de vakantie… Vandaag? Ja, vandaag! Birdybear is hier niet ‘zomaar’. Birdybear is hier met een missie. En voor de start van die missie moeten we terug naar zaterdag 6 februari. Dat was de dag waarop de basis werd gelegd voor deze missie. Een avontuur anders dan eerdere avonturen. Een avontuur met een bijzonder karakter waarvan we bij de start niet wisten wat het resultaat zou gaan worden. Een reis in ons leven onvergelijkbaar met andere reizen.

Birdybear is de afgelopen maanden ook vooral virtueel op reis geweest. Soms via live beeld met behulp van mobiele verbindingen. Soms met hulp van Google Earth en Google Maps. Soms door herhaaldelijk op YouTube te zoeken naar beelden rondom ons doel. Flight radar werd ingezet om de vliegbewegingen te volgen. Telefonisch vergaderen deden we meer dan eens en soms behoorlijk intensief. Ondertussen werd er flink gerekend of onze missie, voor dit grote avontuur, ook een haalbare missie zou zijn.

De omvang van onze missie vereiste het inschakelen van experts op diverse terreinen. Birdybear onderneemt niet zomaar een missie. Alleen als de basis verantwoord is, de risico’s te overzien zijn en de veiligheid voldoende gegarandeerd kan worden dan start Birdybear grote nieuwe avonturen.

Van tijd tot tijd stroomde de mailbox vol met berichten. Meestal positief maar soms ook berichten die deze toekomstige missie aan het wankelen bracht. Of bracht een WhatsApp bericht nieuwe informatie die direct schakelen noodzakelijk maakte. Gezien de omvang en de impact van onze nieuwe missie hebben we gaandeweg het plan steeds weer evaluatie momenten ingebouwd en onszelf de vraag gesteld ‘Go or No Go’.

Naarmate onze voorbereidingen steeds meer zicht gaven op een mogelijk succesvol avontuur kwam het moment dichterbij dat er ook daadwerkelijk spijkers met koppen moesten worden geslagen. Ook om te voorkomen dat anderen ons het gras voor de voeten zouden wegmaaien. Voor dit nieuwe Birdybear avontuur is er maar beperkt ruimte beschikbaar.

En dus heeft Birdybear enige tijd geleden, net als voor ons avontuur ‘Down Under’ en het alternatief ‘All along the wild Atlantic way’ voor de zekerheid maar vast een reservering geplaatst. Even leek het erop dat ook voor deze reservering Covid een sta in de weg zou worden. Mede dankzij onze negatieve PCR tests, strak gepland reizen buiten de avondklok tijden en verklaringen voor ‘noodzakelijk reizen’ is het Birdybear gelukt om een goede basis te leggen voor het nieuwe avontuur. Een avontuur dat zonder persoonlijke beoordeling voorafgaand aan de start voor ons ondenkbaar zou zijn.

Niet geheel onverwacht wankelde het grote plan toch nog enkele keren. Flink schakelen, aanpassen, afdwingen, regisseren, incasseren maar bovenal ook uitdelen. Vandaag, maandag 3 mei, drie maanden na de start en enkele dagen later dan voorzien heeft Birdybear definitief besloten dat we invulling gaan geven aan een nieuw en uitdagend avontuur. Startdatum nog wat onbekend maar wellicht begin 2022.

De nieuwe missie van Birdybear hebben we lange tijd met niemand gedeeld. Vooral omdat we zekerheid wilden over de kans van slagen. En dus leefden we een tijdje met onze ‘verborgen agenda’ en vertelde BirdybearOnTour’ niet het hele verhaal.

Globaal zagen Birdy’s dagen er in Spanje uit zoals beschreven. Maar tussendoor hebben we deze eerste week alhier keihard gewerkt om ons nieuwe avontuur een swingende start te kunnen geven. En daarom was onze ‘eerste’ golfronde van vanochtend zo mega bijzonder. Birdybear scoorde een Birdy in onze toekomstige ‘tweede’ tuin. Ofwel in de golfvallei waarover we, vanaf ergens in 2022, part-time uitkijken. Daar aan de rand van de golfvallei is ons appartementje in aanbouw. De contracten hebben we vanmiddag definitief voorzien van onze handtekeningen en dus is de reservering nu koop en officieel. Onderdeel van twee blokjes van samen 20 eenheden. 2×5 appartementen op de beganegrond en daarboven 2×5 appartementen op de eerste verdieping, voorzien van ‘solarium’ op niveau twee. En in de gezamenlijke tuin kunnen we afkoelen na een enerverende ronde golf onder Spaanse zon.

Vandaag slechts tekst, de beeldimpressie volgt op een later moment. Ondertussen regent het opnieuw en dat is fijn voor het gras in ‘onze’ golfvallei :). Nu breekt onze vakantie echt aan, en kunnen we nog meer gaan genieten.

Zoals vaker geschreven: het delen van ervaringen, belevenissen en avonturen hoort bij BirdybearOnTour en geeft hetgeen we ondernemen een gave extra dimensie. Leuk voor nu maar ook leuk om straks vanaf ons solarium nog eens terug te lezen.

Met een big smile sluit Birdybear deze post af. Tot snel, met wat impressies vanuit ‘onze’ golfvallei Font del Llop.

Voel je vrij om te delen!

5 gedachtes aan “Verborgen agenda…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.