BirdybearOnTour

Vierentwintigduizend voeten…

Vierentwintigduizend voeten lopen op de tweede dag van ons verblijf in Bilbao de Bilbao Night Marathon. Birdybear heeft op 2 * twee voeten * 2 dagen dan al zo’n 100.000 passen in Bilbao te voet afgelegd. Net geen marathon met ons beiden maar meer dan voldoende om veel van Bilbao te zien. Twee lange dagen in town.

Op dag één bezoeken we o.a. het oude centrum,  het wereldberoemde, imposante en best indrukwekkende Guggenheim, het cultureel centrum en nog heel veel meer.

Op dag twee brengt de ochtendmetro ons naar Getxo voor een bezoek aan de fameuze Bizkaia Bridge gelegen in de monding van de Nervio.

Ingeborg maakt een eerste oversteek op grote hoogte en komt retour met de hangende pont. Omdat we via het aan de overzijde gelegen Porugalete met de trein terug willen reizen naar Bilbao steken we de Nervio nogmaals over met de hangende pont.

Eenmaal terug in Bilbao vervolgen we onze bruggentocht door kilometers lang de Nervion te volgen en alle bijzondere oversteken te aanschouwen. Inclusief opnieuw een prima uitzicht op de vermaarde Guggenheim. In de namiddag shoppen we nog wat rond in het centrum totdat de tijd is gekomen dat de vele hardlopende voeten bezit nemen van het stadscentrum. Prima sfeertje, heel veel enthousiaste toeschouwers en een gaaf evenement om mee te maken.

Kort na de marathon finish van de eerste dame van het veld zet Birdybear opnieuw de sokken erin om te voet naar het andere eind van de stad te lopen, zodat we nog net met een van de laatste avondbussen naar onze camperstek hoog boven Bilbao terug kunnen keren. Moe maar zeer voldaan ploffen we na terugkomst direct in ons mandje.

Met nog een week te gaan reizen we op de zondagochtend terug naar San Sebastian. Dit keer strijken we neer op een campground in de heuvels boven San Sebastian. Met de Birdybikes tikken we bergafwaarts zonder problemen een dikke veertig kilometer per uur aan en bergop op de terugreis helpt de ondersteuning van de bikes om toch nog gemiddeld twintig kilometer per uur te realiseren.

Ondanks de zeemist wordt het een heerlijk middagje Donestia (San Sebastian) met een bijtijdse terugkeer op de hoog gelegen campground. Ruim op tijd om straks de Grand Prix van de U.S.A op de Ipad Pro te kunnen volgen en met net voldoende tijd om de woorden van deze episode van het blog aan het papier toe te vertrouwen. Max start op achttien en waar hij gaat finishen is nu nog een verrassing. Net als onze volgende bestemming want daarover heeft Birdybear nog geen ei gelegd.

See you op een van de volgende bestemmingen. Fijne avond en voor straks, slaap lekker.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.