BirdybearOnTour

De eerste sneeuw…

Vandaag een route in oostelijke richting. Wat later in de ochtend dan gebruikelijk rijdt Birdybear bergafwaarts naar San Sebastian. Vandaar voert onze route in de richting van Pamplona. Kort na Pamplona verlaten we het grote asfalt en ruilen dat in voor een landelijk traject.  Al zwervend zien we weer stoere kloven met ruige en steile bergwanden. De kolonie gieren die we verwachten aan te treffen laten zich helaas niet zien. Wellicht tijdelijk op herfstvakantie?

In de loop van de middag bezoeken we zowel het nieuwe als oude klooster van San Juan de la Pena die beiden redelijk hoog en afgezonderd van de buitenwereld zijn gebouwd.

Op de smalle en bochtige weg hoeven we in dit jaargetijde maar een enkele keer ruimte te maken voor mede toeristen en op een van de uitzichtpunten heeft de Birdymobiel alle ruimte. Vanaf deze stek, hoog boven het dal, kijken we noordoostwaarts richting de Pyreneeën en zien dat een aantal toppen inmiddels wit getooid zijn. De winter is in aantocht en op sommige dagen, bij afwezigheid van de koperen ploert, is dat ondertussen ook merkbaar.

Nu het weer in noordoost Spanje, na een periode met heel slecht weer, bovengemiddeld beter lijkt dan de kust rond San Sebastian verplaatsen we ons voor de resterende dagen richting de oostkust. Terug naar de regio rond Girona waar we onze trip enkele weken geleden zijn gestart.

Vannacht slaat Birdybear het bivak op in Huesca. Op de camperparking naast het stadium nemen we een plekje in tussen twee witte schimmelaars. Zo creëren we aan beide zijden van de Birdymobiel een geluidswalletje wat helpt om de sound van het stadse verkeer om ons heen wat te dempen.

Wat de dinsdag ons gaat brengen hebben we nu nog niet helder. Dat wordt het verrassingspakket van morgen… Tot dan!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.