BirdybearOnTour

Vinger aan de pols…

Op de vroege donderdagochtend, 16 december 2021, neemt Birdybear straks opnieuw plaats aan boord van de Easyjet kist met bestemming Alicante. Vlucht EJU7943 met vertrek uit Amsterdam staat gepland om 07:55 uur en zal om ca. 10:30 uur op Spaans grondgebied arriveren. Uiteraard is Birdybear dan weer voorzien van alle Covid-19 reisdocumenten, mondkapjes en andere voorzorgsmaatregelen.

Nu de temperaturen in Spanje wat dalen reizen ook twee kleine koffertjes mee. En dat geeft Birdybear de mogelijkheid om ook de compacte Birdydrone in te pakken in de hoop dat we straks in de golfvallei van Font del Llop ook nog wat Hotshots vanuit een ander perspectief aan onze beeldverzameling kunnen toevoegen. En wellicht wat bewegend beeld als aanvulling op de videos welke ondertussen op ons Youtube kanaal BirdybearOnTour zijn gepubliceerd. Benieuwd naar het bewegend materiaal van afgelopen voorjaar? Hieronder staan ze!

Meer video’s van Birdybear kun je vinden op Youtube – BirdybearOnTour.

Of het vliegen met de Birdydrone straks lukt is nog even afwachten. Ons Annapurna appartement in aanbouw, aan de rand van de golfbaan Font del Llop, ligt op korte afstand van Alicante en Elche en dus ook in de nabijheid van Alicante-Elche airport. En vliegvelden zijn omringd met zones waarin vliegen met drones niet is toegestaan, de No-fly zones. In delen daarvan kunnen drones niet eens het luchtruim kiezen doordat er middels ‘geo-fencing’ een virtueel hek in de wijde omgeving is geplaatst. Goed dat deze veiligheidsvoorzieningen drones kunnen weerhouden om het luchtruim te kiezen daar waar dat, mede vanuit het oogpunt van veiligheid, niet gewenst is.
Voor zover Birdybear op afstand kan zien lijkt vliegen met de Birdydrone misschien net mogelijk, vooropgesteld dat ook de weersomstandigheden veilig opstijgen toelaten.

Birdybear gaat dus opnieuw ter plaatse om zelf ‘vinger aan de pols’ te houden en om te zien of er gebouwd wordt zoals afgesproken. Ondertussen weten we wel dat er mogelijk zo’n drie maanden vertraging kan optreden in de oplevering. Ook hier heeft Covid-19 invloed op de tijdige beschikbaarheid van de bouwmaterialen met de juiste kwalitatieve specificaties.

Tijdens dit bezoek maakt Birdybear weer gebruik van een huurbakkie voor de verplaatsingen rondom Monforte del Cid, Aspe, Font del Llop, Elche en Alicante. Onze nieuwe Spaanse ‘carro’ zal volgens de meest recente planning zo rond de jaarwisseling bij de Dacia/Renault dealer arriveren en dus pas beschikbaar zijn als we straks in 2022 weer een vers bezoekje in de agenda zetten.

De komende dagen staan er uiteraard de nodige afspraken gepland. Zo ontvangen we deze dagen de leverancier van de raambekleding om alvast in te meten, gaan we weer naar de bank om de bankrekening live te krijgen en praten we face-to-face bij met de projectontwikkelaar en de aannemer over de meest recente ontwikkelingen en de voortgang op de bouwplaats.

En verder hopen we dat er nog voldoende vrije tijd beschikbaar is voor Alicante in kerstsfeer, wat social talk met andere ‘emigranten’, een hike door de omgeving van Font del Llop, her en der een horeca time-out en al het andere dat dit bezoek opnieuw nuttig en aangenaam gaat maken.

Als het past plaatst Birdybear af en toe een update online, zo mogelijk voorzien van de meest recente impressies ter plaatse. Uiteraard ontvang je een notificatie in de mailbox zodra er een volgende post van Birdybear online staat.

Groet en poot van Birdybear. Tot snel vanuit España.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Vinger aan de pols…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.