BirdybearOnTour

Van de andere zijde…

Dinsdagochtend na het ontbijt is het tijd om uit te checken bij het hotel. Onze beperkte bagage gaat met veel passen en meten opnieuw maar net in de rugzakken die we vanavond als ‘gratis’ handbagage ‘onder de vliegtuigstoel voor ons’ moeten plaatsen. Wel een goede reden om ter plaatse niets aan te schaffen wat mee naar huis zou moeten :).

Gelukkig ook vandaag weer stralend weer en ’s zomers warm. Birdybear start deze dinsdag met een tweede ochtend hike ‘boven’ Font del Llop. Dit keer op de wat lagere bergwand welke langs de noordoostzijde (entree) van ons appartement in aanbouw loopt. Uiteindelijk kunnen we opnieuw enkele HotShots schieten vanaf wat grotere hoogte dan gebruikelijk zodat we ook vanuit dit andere perspectief weer beeldmateriaal aan onze verzameling kunnen toevoegen. Aansluitend lessen we de dorst met een heerlijke koele frisdrank in het clubhuis van onze toekomstige homecourse.

Volgende stop: El Cau. Gelegen aan de achterzijde van de berg(en) waarop Birdybear straks uitkijkt. El Cau is de creatie van kunstenaar Mariano Ros (1926) welke hier in de bergen van Ferriol (Sierra de Ferriol) een artistiek paradijsje heeft gecreëerd in een kleine verlaten steengroeve. Mariano Ros is inmiddels overleden (2017) maar zijn vrienden eren hem door zijn scheppingen tot op de dag van vandaag in stand te houden.

Bijzonder aan El Cau is dat Mariano een reeks van sculpturen in El Cau heeft nagelaten waarbij het beeld gebaseerd is op scenes uit de directe omgeving. Leuk om die beide werelden zo dicht bij elkaar terug te zien en gaaf dat dit zo ongeveer in onze directe achtertuin is gelegen. Mocht je in de buurt zijn: zeker bezoeken! En desgewenst kun je de auto dicht in de buurt van El Cau parkeren. Een kort, relatief eenvoudige wandelingetje bergopwaarts, brengt de je op deze bijzondere plek. Vanaf El Cau kun je ook nog eens genieten van de mooie vergezichten door de Sierra de Feriol.

Vanuit El Cau zet Birdybear koers naar een prima stek voor een glutenvrije lunch in Elche: Ristorante Gourmet Elche, voor wie in de regio op zoek is naar een stek met een grote keuze aan glutenvrije menu’s. Beslist aan te bevelen, prima kwaliteit en bovendien ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee.

Omdat er helaas een tijd van komen en gaan is verlaten we Elche bijtijds in de middag. Maar voordat we de laatste keer de motor van onze Fiat500 starten scoren we bij de plaatselijke ijssalon nog even een overheerlijke ijs traktatie. En dan rijden we terug richting de autoverhuur bij El Altet, het vliegveld van Alicante-Elche. Het inleveren van ons huurbakkie verloopt soepel en de transfer naar de airport vraagt maar twee minuten.

Klokslag kwart over zes verlaat onze Easyjet vlucht de gate voor de vlucht van exact twee uur en drie kwartier. Op Schiphol brengt de pendelbus ons vlot naar de gigantisch grote P3 en net voor de klok van elf pakken we thuis de rugzakken weer leeg.

Mooie break, goed dat we weer up-to-date zijn en nuttig dat we ter plaatse alvast de nodige zaken hebben kunnen voorbereiden en zelfs hebben afgerond.

Next break: 16 december 2021. Beslist een vroegertje want vlucht EJU7943 vertrekt vooralsnog om 07:55 uur. Voordeel is dat we dan halverwege de ochtend al ter plaatse arriveren. Prima vooruitzicht dat we over ruim 11 weken opnieuw het luchtruim kiezen. Half december is Birdybear dus weer in de lucht, zowel per Easyjet als online met BirdybearOnTour. Tot dan!

Groet, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.