BirdybearOnTour

Wat is wijsheid..?

Wat is wijsheid? Nemen we de 140 kilometer off-road 4×4 route langs de Kunene River of rijden we via Opuwo naar Ruacana. De eerste staat bekend als tough, soms onbegaanbaar en kent enkele river crossings van het betere soort. Dus variërend van enkeldiep tot water in de bestuurderscabine, of erger…
Volgens de eigenaar van het camp zijn de omstandigheden niet ongunstig en is de route fotogeniek. Bovendien prijst hij de Birdymobiel als uitzonderlijk geschikt en top of the bill. Na onze aanvankelijke twijfel hakken we de knoop door. Birdybear gaat ervoor, omkeren lukt meestal wel.

Op z’n tijd is de route tough maar beslist goed te doen. We klimmen steil, dalen scherp en sturen en manoeuvreren heel wat af. Wat stimuleert is dat we regelmatig inlopen op de geplande aankomsttijd welke door de GPS wordt weergegeven. We gaan dus vlotter dan gemiddeld. Zo af en toe, her en der, een bijzondere uitdaging die we steeds weer creatief oplossen. Het grandioze gedrag van onze zware Toyota Landcruiser 4.2 boezemt ontzag en vertrouwen in. Natuurlijk zijn de river crossings wel de ultieme momenten van deze dag.
Gelukkig treffen we maar beperkt stromend water en gelukkig niet al te diep. De breedte van de crossing maakt wel dat we steeds eerst plan de campagne maken voor we te water gaan.

Het gebied dat we langs de Kunene River doorkruisen is landschappelijk bijzonder aantrekkelijk en biedt ons gave foto momenten. Het ene moment rijden we pal langs de rivier en voor we het weten zitten we weer op de toppen van de hoge heuvels met uitzichten op het omringende gebergte.

We zijn uiteindelijk zo vroeg op onze aanvankelijke plaats van bestemming dat we besluiten om een reisdag in te lopen en door te rijden naar Anot Guesthouse in Ondangwa. Onderweg is er zelfs nog tijd om in de rij te staan bij de flappentap en voor een bezoek aan de supermarkt en dieselpomp. En dus is alles aan boord als we rond de klok van vier bij Anot arriveren.
Inmiddels ligt alles wat geladen moet en kan worden aan de vele stopcontacten en slapen we vannacht, bij wijze van uitzondering, in een echt bed. Nu de wifi nog werkt sturen we de belevenissen van de afgelopen dagen snel door naar de Birdybear site. En mocht de wifi vanavond nog in de lucht zijn dan proberen we fotomateriaal richting de site te sturen.

Alhoewel de dag nog niet voorbij is kan deze als zeer geslaagd de boeken in. En hoe blij zijn we dat we de knoop hebben doorgehakt om het gebaande pad vandaag te verlaten. Gezond verstand en avonturierszin hebben vanochtend gewonnen en het leverde Birdybear weer een absolute bonusdag op. Dat smaakt beslist naar meer en gelukkig zijn we nog net niet halverwege 🙂 ons avontuur. Blijf volgen, blijf lezen! En smaakt het jullie ook goed: just do it!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.