BirdybearOnTour

Yours or Mine…?

Mine! En wel ergens halverwege Coromandel en Whakatane. Whakatane, gelegen aan de Bay of Plenty willen we vanavond nog bereiken zodat we morgen, zaterdag 11 april, een poging kunnen wagen om White Island te bezoeken. Maar voor dat het zover is een beknopt verslag van vandaag. Zodra we de Birdybear camper starten gaan de ruitenwissers aan. Varieerend van interval tot permanent. We rijden door bergachtiggebied waarbij de toppen door de laaghangende regenwolken onzichtbaar zijn. Zo met al dat vocht om ons heen en de dichte groene muren langs de route wanen we ons in de jungle van Costa Rica. Tijdens onze eerste echte stop, kort voor lunchtijd, halen we de regenjassen tevoorschijn. En net op dat moment stopt het met regenen en gaat de temperatuur omhoog. We zijn dan in Waihi en staan geparkeerd nabij de Martha Gold en Silvermine. Vanaf de top hebben we een goed zicht op de mijnpit welke buiten gebruik is. Enkele dagen geleden is een van de veelkeurige mijnwanden deels ingezakt en dat geeft het beeld van vandaag een speciaal randje. Na een kort rondje langs de ‘Mine’ keren we terug bij de camper en nuttigen een soepje-brood.

Image00001

De volgende halte van vandaag is het bont beschilderde Katikati. De vele muurschilderingen geven de drukke hoofdstraat een bijzondere dimensie. Leuk voor de lokale atmosfeer en voer voor de fotograaf.

Image00002 Image00003

Kort na het wat zuidelijker gelegenTauranga, waar we een deel van de dode vulkaan Mt. Maunganui beklimmen, komen we bij Te Puke de KIWI-hoofdstad van de wereld. Hier draait alles om de Kiwi vrucht, het exportproduct van deze streek en van New Zealand. Grote Kiwi plantages rijgen zich hier aaneen. We gunnen onzelf niet de tijd voor een uitgebreide KIWI-excursie omdat we op tijd in Whakatane willen arriveren. Eenmaal gearriveerd in Whakatane gaan de op zoek naar de office van de White Island Tours. Birdybear heeft zichzelf al eerder deze middag telefonisch aangemeld maar graag zetten we persoonlijk, in de office, nog even de puntjes op de i. Onze tour van morgen is weather-permitting. We moeten een flink stuk overzee naar White Island en in de Pacific en de Bay of Plenty kan het flink spoken. We krijgen te horen dat we morgenochtend om half negen worden verwacht voor de briefing en de update of onze excursie wel- of geen doorgang kan vinden.Let’s hope for the best! In Whakatane nuttigen we tot slot van deze wat vochtige dag een stevig en smakelijk maal in de plaatselijke horeca. Dan terug naar de campground en aan de bak met het blog. Vanavond wordt een vroegertje, zeker weten. Good night alvast.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.