BirdybearOnTour

Zwaar weer…

Uitslapen tot zeven uur, ontbijten met de regenboog boven het fjord en te vroeg in Narvik. Kort samengevat de start van Birdy’s zaterdagochtend.  In Narvik zijn we zo ongeveer alleen in de supermarkt. De koffietenten zijn nog dicht en de neerslag is massief. We rijden dus door naar Finnsnes waar het ook ook hondenweer is maar de koffie smaakt er niet minder om. 

Zodra we net over de 1.147 meter lange Gisund brug zijn bereiken we het eiland Senja. In Silsand tankt Birdybear opnieuw tot de nok toe vol just to be sure. Veel tankstations verwachten we niet hier op Senja. 

Onder de aanhoudende buien rijden we over de kleine wegen aan de oostzijde van het eiland. Op de geplande eindbestemming Skrolsvik vinden we niet de ideale spot voor de overnachting en dus verplaatsen we ons verder naar Rodsand. Gaaf gelegen en daarom parkeren we de Birdymobiel naast de wat deplorabele picknicktafel. Als we de locals even netjes permissie vragen voor onze overnachting blijkt dat geen probleem. Maar ze laten ons ook weten dat we ons wellicht wat zorgen moeten maken over de komende noodweer: vannacht tot windkracht 11…! We raadplegen online nog even de weerberichten en besluiten terug te toeren in de richting van Finnsnes. 

Tussen de bebouwing van Silsand vinden we een stek waar we voldoende beschutting verwachten om de komende nacht veilig door te brengen. De storm komt straks uit het westen en Silsand ligt aan de wat luwere oostelijke zijde van Senja.

Beter een nachtje zonder views dan een nachtje wakker van alles wat vliegt als het niet voldoende vastzit. 

En zo hebben we gelijk een mooi startpunt voor onze vervolgronde over het eiland. Als het weer het morgen toelaat reizen we van oost, via noord naar het westelijk deel van Senja. Voor een bezoek aan de westzijde, het ruige deel van Senja, en open gelegen aan zee en de Andfjorden moet de wind wel eerst wat afzwakken. Of dat zondag al lukt lees je vast en zeker in een volgende post. Tot dan.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Zwaar weer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.