BirdybearOnTour

Polarsirkelen #5

Birdybear gebruikt de donderdag en de vrijdag om vlot verder noordwaarts te reizen. Vanuit Hamar bereiken we, na een lange trip via de oostelijk gelegen weg 3 en de fameuze E6, op donderdagavond onze weinig noemenswaardige overnachtingsstek aan de E6 ter hoogte van Namsskogan. We parkeren de Birdymobiel aan de rand van de E6, net naast de ruimte die ook bij tijd en wijle gebruikt wordt als bushalte. Prima plek voor de Birdymobiel want dat is per slot van rekening een buscamper. Echt zo’n stekje van ‘had beter gekund’ maar prima alternatief.

Op de vrijdag zo’n 650 E6 gebonden kilometers via Mosjoen – Mo i Rana – over de Saltfjellet via Fauske  om net op tijd, als een van de laatsten de ferry van Bognes op te rijden. En onderweg, op de Saltfjellet, passeren we voor de 5e keer in ruim een jaar de markering van de poolcirkel. Al met al een regenachtige ochtend en een wat drogere middag met her en der wat sunshine.

Doordat we zo ongeveer op de minuut nauwkeurig de vijf uur E6 ferry van Bognes naar Skarberget weten te bereiken besparen we ons een uurtje wachttijd. Half zes is Birdybear aan de overkant en rijden we als eerste van boord op zoek naar een plek voor het diner en de overnachting. Last-in & first-out, prima getimed.

Bij het Narvik 1940 monument aan de Ofotfjorden vinden we onze ‘room-with-a-view’. Vanaf de Skjomenbrua Rasteplass prima zicht op het fjord, de imposante Skjomen hangbrug en de besneeuwde toppen van de ruim 1400 meter hoge Reintind.

Birdybear is dus lekker opgeschoten over de afgelopen 2.642 kilometer, zodat we morgenochtend al Senja bereiken. Het op een na grootste ‘eiland’ van Noorwegen, groen, ongerept en deels ruig. Voor ons tijdens deze trip de meest noordelijke regio die we bezoeken. En vanaf dat moment is het gedaan met het dagelijkse kilometer vreten, gaat het verplaatsingstempo naar beneden en worden de trajecten korter.

Minder in de Birdymobiel, meer in de Noorse buitenlucht. Met of zonder regenjas, met of zonder muts, in shorts of in thermo pants, t-shirt of fleecetrui, slippers of hiking boots? Genieten of genieten? Dat laatste staat dus vast, de rest blijft een verrassing…

Met nog ruim vier weken voor de boeg alle tijd voor opnieuw een heerlijk avontuur. En daarvan doet Birdybear regelmatig verslag. Tekst, beeld en zo af-en-toe wat HotsShots vanaf grote hoogte. Want de Birdydrone zit ook in de rugzak. Blijf volgen, lees en kijk mee. Top dat we regelmatig leuke comments ontvangen, thnx!

C-U-Later, groet Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.