BirdybearOnTour

1 Mei…

Op 1 mei is hier de buschauffeur klaarblijkelijk vrij. Not so nice want zo komt Birdybear niet met de bus in Nice. En dat noopt tot een alternatief plan. We wandelen terug naar de campground en bevrijden de Birdymobiel van de 220V aansluiting.
De diesel wordt gestart en de automaat gaat in de stand “rijden”. We openen de gate en zetten koers naar het naarbij gelegen Vence. Aldaar parkeren blijkt vandaag een uitdaging maar uiteindelijk wint de aanhouder.

Vence heeft nog een klein historisch centrum en ondanks dat vrijwel alle winkels zijn gesloten is het er op deze eerste mei toch nog redelijk levendig. Op de stoep van de plaatselijke cafetaria laten we ons de stevige espresso welgevallen.

Voor deel twee van de oude en historische stads- en dorpsdelen rijden we naar St. Paul de Vence. Ook hier wordt het weer even stoeien om een geschikte plek voor onze ruim 6.36 lange Ducato Freeway te vinden. Zeker omdat we inclusief airco ook nog eens drie meter boven het wegdek uitsteken. Gelukkig slagen we erin om het spreekwoord “de aanhouder wint” te veranderen in “de aanhouder vindt”. En aldus parkeren we deze Birdybus nog op loopafstand van dit authentieke bergdorp.

We schieten, ondanks de drukte, de nodige HotShots en genieten van de machtig lekker gevulde glutenvrije Crepes. Vanaf de vestingwal kijken we uit over het sterk glooiende landschap dat vandaag uitloopt in een niet zo azur blauwe Mediterranee. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat menig schilder en kunstenaar hier in de omgeving de nodige inspiratie heeft gevonden.

 

St. Paul de Vence barst dan ook van de galeries met prijzige kunst van zeer uiteenlopende aard. Zeker geen kitsch maar voldoende werk dat we graag in en om het huis zouden hebben. Ook Birdybear mag graag dromen!

 

 

Drie maal is vandaag scheepsrecht en Birdybear besluit deze dag te voltooien met een bezoekje aan Haute-des-Cagnes. Parkeren met een Birdymobiel zou opnieuw een challenge kunnen zijn ware het niet dat onze camping op loopafstand ligt. Omhoog met de benenwagen maar dan wel maximaal in de bergversnelling. Op deze historische burcht is er vandaag een hoop vertier waarbij ook Pluvius aanwezig is. Goede reden om gezeten op het terras, onder de grote parasol, te genieten van alle nattigheid. Biertje en wijntje voor Birdybear terwijl Pluvius vocht uitstort over de minder gelukkigen om ons heen. Al met al toch een geslaagde finale van een busloze dag.

 

Eenmaal terug op de campground blijven de luie stoelen in het laadruim. Pluvius is nog niet klaar met werken en gaat wellicht in de overwerk modus. Geen al te beste vooruitzichten voor de komende dagen helaas. Gelukkig smelt een beetje beer niet van wat hemelwater en is het in de Birdymobiel beter toeven dan in een doorweekte tent.
Morgen een vervolg over natjes en droogjes? We zullen zien of we de zon weten te vinden op weg naar Agay, onze volgende bestemming, iets ten westen van Cagnes-sur-Mer. Tot morgen!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.