BirdybearOnTour

Per trein…

Vandaag is de Middellandse Zee inderdaad azur blauw gekleurd. Dat zien we al van grote afstand, als we Menton tot op zo’n 10 kilometer zijn genaderd na een avontuurlijk rit over smalle, steile passen met vele, bijzonder krappe haarspeldbochten. Op z’n tijd vraagt het passeren van een tegenligger het nodige pas en meetwerk maar met moed, beleid en overzicht bereiken we veilig de finish van de Route de Grandes Alpes in Menton. Met de zon aan de hemel toert het vandaag een stuk aangenamer dan het wat sombere weer van de etappe van gisteren.

 

Dicht in de buurt van het station van Menton weet Birdybear een van de weinig vacante parkeerplekjes te scoren en met het alarm op scherp verruilen we de Birdymobiel voor de trein naar Monaco.

 

 

Het Formule 1 circuit in volle opbouw gaat dus aan de neus van de Birdymobiel voorbij maar te voet over het circuit en door de pitstraat geeft ons alvast een aardig beeld hoe hier straks geracet gaat worden. We constateren hoe bijzonder het is dat een stad wordt omgebouwd tot circuit en hoeveel werk, geld en tijd daar jaarlijks in gaat zitten. Werkelijk ongelooflijk dat dit überhaupt mogelijk blijkt.

Als Birdybear in de loop van de middag de trein weer wisselt voor de Birdymobiel is het nog een uurtje over het asfalt naar Cagnes sur Mer waar we ons onderkomen voor het eerst aansluiten op de 220V voorziening van de plaatselijke camping. Te voet nog even naar de Lidl en dan tijd voor de borrel en de inwendige mens. Morgen blijft de Birdmobiel stationair want op loopafstand is er een bushalte voor het uitstapje naar Nice. Dat scheelt waarschijnlijk de nodige parkeer rompslomp en is ook wel zo relaxed. Meer vanaf de Cote d’Azur, vanuit Nice en Cagnes sur Mer in de volgende editie van dit blog. So stay tuned.

Groet en poot van Birdybear, tot onze volgende ontmoeting.

 

 

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Per trein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.