BirdybearOnTour

Aan bakboord…

Belofte maakt schuld en daarom vandaag een BirdybearOnTour update. In ons laatste bericht, aan het einde van ons vorige Spanje avontuur, schreven we “Mogelijk vliegt Birdybear dit najaar voor een tussentijdse inspectie naar Alicante, gelegen op slechts 20 minuten van Font del Llop. Uiteraard volgt dan een korte update”, en vandaag hangt Birdybear dus in de lucht.

Aan boord van de easyJet kist heeft Birdybear stoelen aan bakboordzijde. Als we Alicante naderen en de daling is ingezet is de laatste bocht gewoonlijk linksom zo als we dat zien op de FlightRadar app. En met een beetje geluk hebben we dan zicht op de golfvallei van Font del Llop en wie weet kunnen we ons appartement in aanbouw spotten vanaf circa 2000 ft (610 meter) hoogte en 13 kilometer voor touch down.

Deze donderdag, 23 september 2021, arriveren we hier voor een kort verblijf. Zo kunnen we ter plaatse de vorderingen op de bouwplaats bekijken, zetten we met de projectontwikkelaar tussentijds nog wat puntjes op de i, checken we nog wat maatvoeringen in het appartement en zijn er ter plaatste nog wat andere zaken af te handelen. Dat proberen we zo mogelijk allemaal donderdagnamiddag, donderdagavond, vrijdagochtend, vrijdagmiddag en vrijdagavond strak achter elkaar te plannen. Idealiter is er dan zaterdag, zondag en maandag en dinsdag nog even lekker time off voordat we dinsdagavond, bijgekleurd, weer het luchtruim kiezen.

Inzake de vorderingen in de bouw hebben we onze verwachtingen maar op een laag pitje gezet. In Spanje werkt het net allemaal even anders, doet men het nodige last minute of niet. Afgelopen zomer kregen we, anders dan afgesproken, geen nieuw fotomateriaal toegezonden en was er, logischerwijs, ook de Spaanse bouwvak. Vooralsnog staat de oplevering contractueel maar ook indicatief voor Q1-2022. Dus circa 3-6 maand na nu.

En ach, Birdybear heeft geen haast. Voorlopig, voor de komende reeks van jaren, zijn we gebonden aan het werkzame leven in Nederland en kunnen we helaas maar een aantal keren per jaar genieten van ons ‘toekomstige Spaanse leven’. Neemt niet weg dat we duvels nieuwsgierig zijn en ook uitzien naar het moment dat we de sleutels in ontvangst mogen nemen.

Ondertussen genieten we hier thuis ruimschoots van de voorpret: zo hebben we bijvoorbeeld de nieuwe stoelen voor de woonkamer al in huis, is de nieuwe bank besteld en komen de bijzettafels over enkele weken binnen. Vorige week hebben we ook de relaxstoelen voor het balkon en de stoelen voor de eettafel ingeladen en staan deze nu ook gereed voor transport naar Spanje. Verder wachten we nog op het ontwerp voor onze nieuwe eettafel in ‘kameleon’ uitvoering, een maatwerk productie want ons nieuwe onderkomen laat zich het beste omschrijven als compact van binnen met daarnaast de zo gewenste ruimte voor het relaxte buitenleven.

Langzaam maar zeker krijgt onze toekomst in Spanje steeds meer tastbaar vorm. Dat deze stap om nu reeds de vastgoed transactie te effectueren wel heel erg vroeg op ons pad kwam was toeval en het is nog maar zo’n zeven maanden terug dat we deze kans online hebben gespot. Gelukkig zijn we in de gelegenheid om daar op dit moment alvast een stukje invulling aan te geven. Zo kunnen we de komende jaren van een Spaans huis steeds meer een Spaans thuis maken, werken aan onze taalvaardigheid en gaan bouwen aan ons lokale sociale netwerk.

Ook onze toekomstige woonomgeving zal de komende reeks van jaren nog volop in beweging zijn. Naar verwachting behoren we straks tot de eerste ‘bewoners’ van de nieuwe nederzetting in de golfvallei. En waarschijnlijk zullen velen ons nog volgen. Leuk om die ontwikkelingen vanaf de start van het project mee te maken en natuurlijk benieuwd hoe de golfvallei van Font del Llop zich verder gaat ontwikkelen en wij daarvan deel uit gaan maken.

Al met al weer een enorm avontuur en laat dat nu net datgene zijn waar Birdybear heel veel energie van krijgt. En dat die energie dan ook nog eens extra gevoed zal worden door de immer aanwezige Spaande zon is misschien wel de kers op deze taart.


Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Aan bakboord…

  1. Henk Venema

    Leuk die voorpret!
    Ik kijk er naar uit om jullie spullen naar Spanje te mogen verhuizen…..
    Maar we hopen jullie ook nog jaren als goede buren op de Poeldyk te zien,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.