BirdybearOnTour

Werk in uitvoering…

Op donderdagmiddag en avond, op vrijdag en op de zaterdagochtend is het voor Birdybear ‘werk in uitvoering’. Na aankomst op Alicante -Elche airport halen we de schattige Fiat 500 huurauto op bij het depot nabij de luchthaven. Vervolgens checken we in in ons hotel en aansluitend staat er een verkennende afspraak bij de autodealer in Elche op het programma. Die verkoopt naast auto’s vooral graag financieringen dus voorlopig zijn we het nog niet eens. Birdybear had gecalculeerd dat het bezit van een Spaans bakkie voordeliger is dan frequent huren in de komende jaren maar geslaagd is deze missie vooralsnog nog niet.

Vrijdagochtend bezoeken we onze casa in aanbouw. Nu o.a. de uitgebikte vloer voorzien is van vloerverwarming en nieuwe dekvloer, de voordeur is verplaatst, er tegels op ons balkon en in de openbare ruimte liggen, de lift is geïnstalleerd, de parking is opgehoogd en de bouwkraan is verwijderd krijgen we steeds meer het beeld hoe we hier toekomstig van ons appartement kunnen gaan genieten. Er is nog heel veel werk te verzetten maar gelukkig zijn de vorderingen goed waarneembaar.

De ronde tafel meeting met het opperhoofd van het bouwbedrijf Julio, de opzichter Manuel, de projectontwikkelaar Chema en de spaans-engelse tolk en projectmedewerkster Sonia verloopt opvallend constructief. We zetten samen de nodige puntjes op de i zodat straks de verdere afwerking zal worden zoals wij dat al enkele maanden geleden meenden te hebben afgestemd en doorgesproken…

In ons toekomstig appartement meten we zelf alle muren, wanden, deuren en ruimtes om een goed beeld te krijgen van de werkelijke maatvoeringen en schieten we opnieuw het nodige beeldmateriaal als ondersteuning voor ons dossier. Al met al zijn we niet ontevreden en staat het licht nog steeds op groen voor oplevering in Q1-2022.

Gelukkig heeft eenieder respect voor ons strakke time-schedule en dus lukt het ons prima om rond 1 uur in de middag aan te schuiven bij de manager van de plaatselijke coöperatieve bank. Samen zetten we gedurende een intensief overleg de belangrijke stappen op weg naar een Spaande bankrekening die de komende dagen werkelijkheid moet gaan worden.

Laat in de namiddag staat de testrit in de Spaanse automobiel in de agenda en die verloopt volgens planning en naar tevredenheid. Helaas nog zonder handtekening onder een koopovereenkomst omdat Birdybear geen trek heeft in de sterke financieringsdrang van de dealer. We besluiten om de tijd te nemen en op zoek te gaan naar alternatieven.

Zowel donderdag- als vrijdagavond besluiten we de dag in de horeca van Elche. Prima maaltijden in een gezellige en drukke stad die zich kenmerkt door een uiterst ontspannen sfeer. Een genot om hier en in de omliggende regio te vertoeven en we zien uit naar het moment dat we ons hier ooit definitief zullen vestigen.

Zaterdagochtend tijdens het ontbijt daalt de regen neer op het hotel waar we verblijven maar gelukkig blijkt dat van korte duur. Bij een collega autodealer, nu in Alicante, doen we een alternatieve poging. Helaas spreekt niemand hier vandaag engels en ook met de Google vertaalcomputer blijkt ‘korting’ nog niet te landen. Offerte in de tas en Birdybear houdt ook vandaag de handtekening op zak. We hebben geen haast dus ‘komt tijd komt raad’.

Met een zonnetje op de bol vervolgen we deze zaterdag onze eerdere verkenningen in Alicante en besluiten we de dag met een bezoek aan Jeffrey, de eigenaar van de camperplaats op de berg ergens boven Alicante. En in de nabijheid van onze toekomstige stek in de golfvallei Font del Llop. We maken kennis met de familie van Jeffrey en ontmoeten ook z’n nieuwe partner Alejandro. Vandaag staat in het teken van de ingebruikname van de nieuwe buitenbar op de camperplaats en het gezellig samenzijn dat daaraan is verbonden. Prima finale van een mooie zaterdag en zeker in de wetenschap dat we nog twee-en een halve dag de tijd hebben voor onze activiteiten ter plaatse.

Vooralsnog lopen we redelijk op schema en weten ondertussen uit ervaring dat dit geen vanzelfsprekend is als je hier ter plaatse zaken goed wil regelen. En omdat we tot aan de oplevering graag vinger aan de pols houden vliegen we ergens in december nogmaals naar hier. Het geeft ons tevens de ruimte om de zaken die we nu nog niet volledig kunnen afronden straks alsnog een vervolg te geven.

Vast en zeker volgt er nog een berichtje van Birdybear over de rest van ons verblijf. Tot dan! En geniet van een mooie zondag.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.