BirdybearOnTour

Afscheid…

Op tijd je nest uit, dat is vanochtend voor Birdybear om 04:45 uur. Klokslag zes de poort uit voor de laatste twaalf kilometer Krugerpark. Het voelt als een afscheidsrondje langs onze vrienden uit de omgekeerde wereld. Op deze vroege ochtend zeggen we goodbye tegen een groep impala’s, zwaaien we vier giraffen uit en krijgen we een vriendelijke knipoog van twee enorme nijlpaarden op de grens van asfalt en groen. En dan krijgen we onze farewell finale. Rechts van de weg nuttigt een groep olifanten het ontbijt en al etend zijn we close-up getuige van het feit dat olifanten tenminste drie zaken tegelijk kunnen. Eten, lopen en schijten. En dat in front of de Birdybearcam! Op de gevoelige plaat: van twee meter hoogte neerwaarts onder invloed van gewicht en zwaartekracht. Op enkele meters afstand en dus net ver genoeg om spetters op de lens te voorkomen.

IMG_8956

Dan besluit de kudde dat deel twee van het ontbijt aan de linkerzijde van de weg dient plaats te vinden. We worden streng en imponerend aangestaard maar zwichten niet. Onze 4×4 blijft waar hij is maar we sluiten zekerheidshalve toch even de zijramen. De groep kolossen schuurt vrijwel langs de rechter koplamp waarbij de grootste van het stel als ”klaar-over” de een sta in de weg vormt voor eventueel doorgaand verkeer. Zo is ook een veilige oversteek gegarandeerd voor de kleinste mini-olli en zijn iets oudere brutale broertje.

IMG_8971

IMG_8967

Met een glimlach van deze laatste jonge man in onze richting neemt deze groep afscheid. We wachten nog even totdat de grijze kolonne wat dieper tussen de struiken staat en besluiten dat dit het passend afscheid was tegen de achtergrond van een oogstrelende zonsopkomst. Krugerpark bye-bye & forever in our hearts.

IMG_8947

IMG_8958

Eenmaal buiten de Malelane gate hebben we vierhonderd kilometers voor de boeg naar Johannesburg waar we rond lunchtijd arriveren. We maken er een rustige middag van waarbij we de carwash en de supermarkt bezoeken. Ondertussen boeken we online een fietsexcursie door Soweto. Mhmm… dat wordt dus vrijdag de 13e! Blijf ons volgen en lees hoe dat morgen verloopt. Groeten uit Jo’burg!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.