BirdybearOnTour

Herkansing…

Na de tankstop in Sabie rijden we opnieuw naar Skukuza. Er is nog wat ruimte in het reisschema en golf spelen in het Krugerpark is toch wel bijzonder. Vanochtend is er geen toernooi en alle ruimte voor een rondje 18 holes door Birdybear. Onze schitterende ochtendrit vanuit Sabie naar Skukuza golf club vraagt goed twee uur inclusief de inchecktijd bij de Phabeni gate en kort na tienen staan we op de baan die we dan nog geheel voor onszelf lijken te hebben. Naarmate de holes vorderen komt er steeds meer wild op en rond de baan. Hole negen vraagt zo’n 150 meter over de waterhole met de hippo’s en de croc’s. Beide Birdybear ballen weten droog de overzijde te bereiken en landen in de buurt van de green zonder de zwemmende hippo’s hoofdpijn te bezorgen. We stappen in onze golfcart en begeven ons richting green. Eenmaal gearriveerd blijken de twee hippo’s toe aan de lunch, het is immers rond twaalf uur. De twee kolossen komen precies naast de green uit het water en starten al grazend hun middagmaal op de foregreen. Voor Birdybear wordt het een shaking PAR. Bekend is dat hippo’s dodelijk gevaarlijk zijn en verduveld snel. Toch wagen we het erop en met de nodige voorzichtigheid en snelheid spelen we de bal richting cup. Nog even aarzelen we of een put verantwoord is. Met het ene oog richting nabije hippo’s en het andere oog richting de cup doen we een snelle puttingstroke en scoren PAR. De meest bijzondere uit onze golfcarriere.

IMG_8881

Tijdens de tweede negen hebben we gezelschap van apen, een leguaan, impala’s, de hippo’s terug in de waterhole, een verdwaalde croc en wat vrolijke fladderaars. Golf in Skukuza is bijzonder vanwege de omgeving en het gezelschap. De baan is matig maar dat raakt snel vergeten.
Na het golf nuttigen we een quick lunch op de golfclub en in de namiddag maken we bewust een rit in laag tempo richting restcamp Berg en Dal. Vandaag zien we minder wild dan op de eerdere dagen waarbij het erop lijkt dat de bewoners van de omgekeerde wereld vandaag massaal een ATV dag hebben ingeroosterd. Als we onderweg nog drie nijlpaarden van dichtbij fotograferen krijgen we van een voorbijganger de tip dat op de weg bergopwaarts een luipaard in de boom is gespot. We geven beschaafd wat gas bij en korte tijd later zien we een klein verkeersinfarct. Daar moet het zijn! Behoedzaam en geduldig manouvreren we de Birdybear 4×4 richting berm en weten uiteindelijk zicht te krijgen op het heerschap op de tweede verdieping van de grote boom. We vinden het benodigde gaatje tussen de takken en scoren met de grote lens de ontbrekende ‘luipaard op de tak beelden’.

2016-05-12_185248

Uiteindelijk weten we kort voor sluitingstijd het drie kilometer verder gelegen restcamp Berg en Dal te bereiken, daar waar anderhalve week terug onze Krugerpark expeditie begon. Zo pakte de extra Kruger dag uiteindelijk heel bijzonder uit en bleek het de juiste beslissing om onze route richting Joburg van deze extra lus te voorzien. Morgen verlaten we het Krugerpark definitief met bestemming Joburg op goed vierhonderd kilometer afstand. Meer over Johannesburg in de volgende editie. Good night!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Herkansing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.