BirdybearOnTour

Bonustijd…

Ruim 500 kilometer valt er vandaag te overbruggen van Ghanzi naar Windhoek.Geen bijzonder traject maar wel ongeveer de afstand Amsterdam-Parijs over een tweebaans weg met zo her en der een potholes zone.

Onderweg, net voor de Namibische grens, is er een roadblock. Rijbewijs, paspoorten, vragenlijstje en dan mag Birdybear verder. Gelijk maar een tankstop want hierin Botswana ligt de dieselprijs lager dan in Namibia. Niet slecht voor ongeveer 0,65 euro per liter.
Gevuld en wel passeren we de beide grenzen maar niet zonder de nodige formaliteiten. Gelukkig verloopt de afhandeling redelijk soepel al vraagt de toeristische enquete, niet geheel vrijwillig, ook nog wat tijd.

Vandaag hebben we bonustijd ter beschikking waardoor we het deel vanaf de roadblock tot en met de grenspassages in min 15 minuten weten af te ronden. Mooi meegenomen dat tijdverschil tussen Botswana en Namibia.

Eenmaal terug in Windhoek blijkt dat ons oorspronkelijk camp geen tented cabins vrij beschikbaar heeft en slapen in onze rooftop tent is sinds de heftige lekkage geen optie.
Gelukkig vinden we heel snel vervangende accommodatie en dat blijkt een prima stek.
De Birdymobiel staat pal voor de deur van onze royale kamer met handige patio zodat het uitpakken van de auto en het inpakken van de koffers vlotjes verloopt.
Morgen om 08:00 uur gaan we de Birdymobiel inleveren bij de ezels van Avis en dus bereiden we ons deze middag grondig voor op de conversatie aldaar. We stellen ons in op Zwarte Pieten en Touwtrekken en dat is niet bepaald een favoriete afsluiting van deze bijzonder avontuurlijke trip. Maar ja, wat mot dat mot en ons voornemen is dat we er, indien nodig, met gestrekt been ingaan. Gelukkig eerst tijd voor de afscheidshap en de laatste nacht op Namibische bodem.
Wellicht sturen nog een update vanuit Doha in Quatar, onze lange tussenstop op weg naar Amsterdam. Bye voor now.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.