BirdybearOnTour

Bye bye Bergen…

Dinsdagavond, de 15e oktober 2019, gaan om exact 21:30 uur de trossen los. Birdybear heeft dan de hele dag door een vrijwel droog Bergen gezworven. Zeker geen onaardige stad, fraai aan het water gelegen met het historische houten waterfront en best een stevig arsenaal aan winkels. Rond de klok van vier uur s’middags droppen we, na een korte taxirit, onze bagage bij de Hurtigruten terminal. Nog even de stad in voor de laatste boodschappen en dan stapt ook Birdybear zelf aan boord.

Tijd voor een bakje koffie, de verplichte veiligheids presentatie, het inruimen van hut 414, het smakelijke dinerbuffet, de excursie presentatie en de bijzonderheden van de MS Spitsbergen.
Met de trossen los nemen we snel afstand van de stad Bergen waar we over een dag of twaalf weer terugkeren. Op het achterdek maakt het licht van de stad plaats voor de met een lichtslinger getooide, verkeersbrug welke onze vaarweg overspant. Haven nummer een van de ongeveer 34 havens op het lijstje vinken we af als de MS Spitsbergen de donkere nacht tegemoet vaart.

En dat Birdybear onderdeel van deze trip is voelt bevoorrecht. Opnieuw gaan we stevig noordwaarts naar plekken die we korte tijd geleden over land bezochten. De komende dagen is ons perspectief tegengesteld. Nu korte dagen en de blik vanaf zee naar land gericht. En af en toe naar boven, in de hoop het Noorderlicht te spotten. Vaar virtueel mee, we houden je graag op de hoogte!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.