BirdybearOnTour

Corona voordeel…

Birdybear reist vandaag niet volgens plan A of plan B. Vrijwel direct na Calpe buigen we het binnenland in en klimmen fors omhoog. Bestemming el Castell de Guadalest. Volgens de reisgids komen hier normaal busladingen vol toeristen, dag in dag uit. Vanochtend is het rustig, heel rustig. Een mooi Corona voordeel voor Birdybear. Wij hebben alle ruimte, kunnen rustig dwalen en het stadje en het kasteel komen nu het zo rustig is maximaal tot hun recht.

De slagboom van de parking staat gewoon omhoog, aan kaartjes doet men vandaag niet. Het kleine plaatsje rondom het ‘kasteel’ ligt bijzonder gesitueerd in het bergachtig landschap en diep onder de burcht ligt een stuwmeer met een bijzondere blauwtint.

Na ons bezoek nemen we de afdaling richting Benidorm waar we al vroeg in de middag parkeren in de nabijheid van de beach. Met zicht op het strand, waar grote vakken de ‘persoonlijke corona zones’ markeren, genieten we van een prima lunch.

Dan gaat Birdybear, mede gezien het fantastische strandweer, op zoek naar een camperstek ergens aan de beach. Helaas vrijwel overal in de directe omgeving van Benidorm en iets verder zuidwaarts de mededeling dat campers niet welkom zijn. Van een gepensioneerde Nederlandse Spanjaard horen we dat politie, sleepdienst, de eigenaar van de parkeergarages en de camping uitbaters onder een hoedje spelen en de inkomsten spekken door handhaving en het uitschrijven van zeer forse boetes.

Uiteindelijk verplaatst Birdybear zich naar een stek ten zuiden van Alicante: Santa Pola. We parkeren de Birdymobiel op de plek waar we twee weken geleden ook twee nachten vertoefden. Direct aan zee, geen strand maar wat rotsige kust, iets buiten de bewoonde wereld en naar het noorden zicht op Alicante, met in het zuiden scherp zicht op het eilandje Tabarca dat hier relatief dicht voor de kust ligt.

Gisteren, tijdens onze rit naar Calpe, was het net voldoende helder om vanaf het hoge uitzichtpunt de contouren van Ibiza te kunnen zien. Leuke bestemming per ferry als we hier een volgende keer weer wat langer vertoeven.

Ons programma voor de komende dagen laten we mede wat afhangen van het weer. Alles wijst erop het het hier maximaal warm kan gaan worden. We lezen over 34 tot 37 graden komende zondag. Wie weet staan we dan op de berg bij Jeffrey nabij Font del Llop. Op de berg waait het altijd een beetje en de camperstek heeft een zwembad in de tuin.

Mooie uitvalsbasis ook voor een volgend rondje golf op onze toekomstige homecourse Font del Llop golf. Waar we toch moeten zijn voor nog wat afhandelingen bij de projectontwikkelaar en omdat we voor vertrek nieuwsgierig zijn naar de meest recente bouwactiviteiten.

Onze volgende update vast en zeker uit de regio Alicante. Tot dan!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.