BirdybearOnTour

Tussen de sinaasappels en citroenen…

Het was fris in Riopar, net even boven nul in de nacht. Tussen Valencia en Alicante lijken de temperaturen weer te klimmen en geeft de weerman ‘afnemende’ wind en mede daarom trekken we richting de kust die we deze BirdybearOnTour ook nog graag verkennen.

Via landschappelijk fraaie routes, eerst door de Sierra van Alcaraz bereiken we plaatsjes als Alcaraz, Penascosa, Ayna, Lietor en Hellin.  Sommigen een bezoekje zeker waard andere minder interessant. Via Jumilla, Yecla en Caudete rijden we over iets prominentere wegen naar het noordoosten richting Valencia. Nabij Algemesi is het genoeg voor vandaag en maken we de overnachting stop bij Bodega 2020, welke op het erf vijf camperplekken beschikbaar hebben. Alhoewel we onderweg laat hebben geluncht gaat het Tapas diner er prima in. Leuke stek om te overnachten, veel gastvrijheid door de Belgische eigenaren, en het zelf plukken van de nog resterende sinaasappels en citroenen is in de prijs ‘inbegrepen’.

Woensdagochtend een wat vroege wekker zodat we als eersten van de enige aanwezige douche kunnen genieten. Bijtijds verlaten we Bodega 2020 en zakken langs en door diverse kustplaatsen weer zo’n 120 kilometer zuidwaarts. Ochtend stop en pittige klim naar het kasteel in Cullera, afdalen naar de stad en na de koffie weer terug bij de Birdymobiel.

In Denia maken we rond lunchtijd een wat langere stop. Prima en levendig centrum, fraaie jachthaven, volop Horeca. Buikje gevuld verder zuidwaarts via Cap de San Antoni met grandioos uitzicht over de baaien en kust bij Xavia/ Javea. 

In Calp is de parking nabij de beroemde 332 meter hoge rots Penyal d’Ilfac helaas gestremd en moeten we het doen met het terrein nabij het in de stad gelegen zoutmeer. Officieel campers verboden maar vanmiddag zijn we de enige toeristische bezoeker aan dit terrein en gokken het er op. Bovendien staat het verbodsbord bij de inrit op een matig zichtbare plek. Niet gezien is bij een controle wellicht een mooie escape.

Nog steeds prima weer, heerlijke temperaturen maar helaas een wat te stevige wind uit zee. Morgen verkennen we de kust van de regio Valencia verder. Benidorm of all places ligt 20 kilometer ten zuiden van Calp en daarna een stukje landinwaarts. Of Birdybear volgt de kustlijn nog zo’n 30 kilometer extra om terug te keren in Alicante.

Wat het gaat worden? Keuze A of B, misschien wel A en B. Blijf volgen en blijf op de hoogte. 

De komende dagen wellicht ook nog wat stedelijke verkenningen rondom Font del Llop. Waar is de bouwmarkt, de woninginrichter, de voordelige en complete supermarkt, waar vinden we het lekkerste vlees en kopen we groente en fruit bij de boer of op de markt. Waar kunnen we een potje tennis spelen of de fitness bezoeken. En in hoeverre zijn de steden in de directe omgeving ook per fiets goed bereikbaar?

Genoeg vragen die ons bezig houden voor de nabije toekomst als dit ons tweede thuis is. Dus leuk om die ontdekkingen alvast tijdens deze reis te ondernemen. De tijd gaat snel en de lange reis huiswaarts vraagt opnieuw om een handige Covid proof planning. Gelukkig is het zover nog niet en mag Birdybear nog even genieten. Van mooi weer, het heerlijke buitenleven, terrasje hier en lunchje daar en van de uitermate relaxte sfeer hier in de regio. Gaaf vooruitzicht om dat veel vaker te doen.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Tussen de sinaasappels en citroenen…

  1. Ukie Bult

    Wat weer een heerlijk verhaal echt genieten zie ik wel ! Mijn broer en schoonzus lieten ook al de sinaasappel en citroenbomen zien hebben daar in de buurt van Alicante een prachtig huis zijn er 9 mei heen gegaan en vandaag lekker in de korte broek!
    Veel plezier nog !

  2. Tineke van Veen

    Verheug me elke dag op jullie verslag! Prachtig stilleven van het gesprokkelde fruit. Kan zo op een poster! Lieve groet, Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.