BirdybearOnTour

De laatste loodjes…

Nog een week te gaan en dan zit Birdybear bij de notaris. Niet in Spanje maar hier in Friesland. 17 mooie jaren bracht Birdybear door aan de Poeldyk in Elahuizen, een plek waar we met enige weemoed afscheid van nemen. Drukke maanden, zeker de laatste weken, liggen achter ons. Het huis is sinds vandaag leeg, de gehuurde containerbergingen staan barstensvol en we waren frequent bezoeker van de milieu straten in Harich en Lemmer. Ondertussen zijn we al weer een weekje neergestreken in ons tijdelijk onderkomen te Oudemirdum en hebben we onze goederen die we komend half jaar nodig denken te hebben ergens een plekje gegeven in deze ’gemeubileerde vakantiewoning’.

Soms komt alles tegelijk en het lijkt nauwelijks toeval dat de projectontwikkelaar in Spanje vorige week een berichtje per mail stuurde dat ook daar een afspraak met de notaris in de agenda geplaatst kan worden. En daarom schakelt Birdybear gelijk met de internationale verhuizer om laad- en losdata te reserveren onder het voorbehoud dat er geen rare of nare berichten komen zodra onze Spaans-Nederlandse makelaar persoonlijk polshoogte gaat nemen…

Afgelopen maandag heeft dat bezoek plaatsgevonden en keek Birdybear online live mee. Hoewel er beslist nog de nodige aandachtspunten zijn lijken dit geen show-stoppers te zijn voor de gang naar de Spaanse notaris. Parallel schakelt ook onze Nederlands-Spaanse advocaat met de projectontwikkelaar en de Spaanse notaris om te checken of alle documenten in orde zijn om straks vertrouwd te kunnen ondertekenen.

Vandaag is nog niet alles definitief maar over een kleine 4 weken staan de verhuizers al op de stoep. En zo veranderen bij Birdybear ‘de laatste loodjes’ meer in een korte time-out richting volgende uitdaging. Een time-out om even wat rust te pakken, bij te slapen, energie te tanken en terug te keren naar regelmatig eten :).

En dan gelijk maar weer door naar de volgende uitdaging: goederen laten laden vanuit onze containerbergingen, laatste inspectie ter plaatse, naar de Spaanse notaris, sleutels in ontvangst nemen, goederen laten lossen in de golf-vallei, keukenapparatuur plaatsen, raambekleding aanbrengen en dan uitpakken, monteren en inrichten.

Als dat straks allemaal achter ons ligt komt 2023 ineens heel dicht bij. En voorjaar 2023 kunnen we ons nieuwe appartement in Sneek betrekken. De bouw ligt op schema dus het ritme van in- en uitpakken, verhuizen, klussen en inrichten gaan we nog wel even volhouden. Kortom nog zo’n zes maanden met ’laatste loodjes’. Birdybear hoeft zich niet te vervelen.

Binnenkort meer. Naar verwachting op het moment dat onze huisraad richting Spanje gaat. En voor zover we nu weten is dat moment slechts 27 dagen van ons verwijderd. Aftellen maar.

Tot snel voor een volgende update. Groet vanuit Oudemirdum met deze zaterdagavond uitzicht op de reeën in de weilanden aan de overzijde van de weg. Je kunt het slechter treffen na een dag hard werken.

Una pata de Birdybear

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “De laatste loodjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.