BirdybearOnTour

Donder en bliksem…

In de vallei van de golfbaan is het inmiddels bijna donker en het koelt snel af. Regen in aantocht. De stoelen gaan het ruim in en we verruilen buiten voor binnen. Keurig op tijd want in de verte rommelt het al. Niet veel later vallen de eerste spetters, de voorbode van nog heel veel meer. Al snel bereikt het onweer ons en brengt met de neerslag ook veel sahara zand.

Het weerlicht zorgt in het donker regelmatig voor verlichting van de vallei maar naarmate meer zand zich van de vooruit meester maakt des te vager wordt onze blik. Tijd voor de nachtrust. Of is het nachtonrust? Het onweer houdt een groot deel van de nacht aan, brengt veel neerslag en wekt ons regelmatig. Vooralsnog een wat vochtig vooruitzicht vandaag. De sprinklers op de greens hebben vandaag een dagje rust.

Mede door het weer wordt het uiteindelijk een wat rommelig dagje. Golf zit er niet in en met de beslissing om te wachten op een weersverbetering verstrijkt de tijd. In de middag gaan we op pad om een test te doen of we de interne ‘grenzen’ tussen de verschillende ‘provincies’ kunnen passeren. Eerst een stop in Elche waar we gelijk de inwendige mens verzorgen. Buiten breekt het al snel los en daalt een ongelofelijke hoeveelheid water op ons neer. De openbare weg heeft meer weg van woest stromende rivieren en richting snelweg gaan we regelmatig door diep water. Toch Australië en off road? Het heeft er veel van weg. Zoveel water op straat kunnen we ons niet herinneren uit eerdere avonturen.

Gelukkig bereiken we Murcia veilig en aldaar is het tijd voor de dagelijkse boodschappen. Tussen de Ikea, tja daar doemt ie weer op en de plaatselijke Alcampo supermarkt ligt een enorme parking. Met een speciaal deel voor ons en de campervrienden. Fijn dat men dit hier zo beschikbaar stelt en Birdybear er dankbaar gebruik van kan maken. In afwachting van stabieler weer bepalen we morgen hoe verder. Naar verwachting reizen we terug naar de golfvallei, gaan we werken aan onze golfvaardigheden en wie weet spelen we deze week weer eens een rondje.

Hoe dan ook, we vermaken ons prima en ondertussen zijn we experts ‘nat water avonturen’. Geluk bij een ongeluk: minder koud dan Noorwegen en we zijn er lekker tussenuit.

Groet vanuit Murcia, tot snel elders,

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Donder en bliksem…

  1. De Fries

    Hier een super zonnige Kings day en in de verte horen we gezellig juryleden applaudisseren voor de kids die vrolijk uitgedost langsfietsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.