BirdybearOnTour

Drie maanden ‘crisis’…

Precies drie maanden geleden schreef Birdybear No-Stralië, een droombestemming. En precies drie maanden geleden verruilden we kantoor Almere en kantoor Balk voor Office@home. Wandelen door de outback werd het dagelijks ommetje Elahuizen. En ons camperavontuur Down Under werd omgezet in o.a. de tuinupgrade in De Fryske Marren. Wat er merkwaardig genoeg tijdens de periode waarin we op reis zouden zijn weinig veranderde was op onszelf aangewezen zijn en vertoeven in een soort van ‘weg van de bewoonde wereld’. Daar waar onze wereld Down Under stukken groter zou zijn geworden verbleven we noodgedwongen continu in de compacte maar wonderschone wereld in onze directe nabijheid.

Een crisis van deze omvang en met een enorme impact op eenieder geeft nieuwe inzichten en leert ons toch nog weer anders kijken naar de wereld om ons heen. Met andere prioriteiten, uitdagingen, en een nieuw besef van wat er op zulke momenten werkelijk toe doet. En hoe we als maatschappij ineens zaken snel in beweging krijgen waarvan we een decennium lang niet wisten hoe.

Crises kennen dus bijvangst zowel positief als negatief en dat is dan bagage die we de rest van ons leven weer met ons meedragen. Of we die bagage in de nabije toekomst mee kunnen nemen op onze verre ontdekkingsreizen is vooralsnog een groot vraagteken. Wellicht komen we terecht in het nieuwe normaal waarbij alles wat al lang bijzonder was maar gewoon leek ineens niet of nooit meer zo vanzelfsprekend is als voorheen. Behoort reizen over grote afstanden nog tot de mogelijkheden of is Hintergarten, de gelijknamige bestemming uit de Jumbo reclame, straks een droombestemming die voor de bewoners van driehoog achter zelfs niet altijd haalbaar is?

15 juni, drie maanden later, zal voorlopig te boek komen te staan als de datum waarop de Europese grenzen gedeeltelijk weer van slot gaan. En waarbij het negatief reisadvies wat milder gaat worden. Voorzichtig denkt Birdybear na over een trip kort na het toeristisch ‘hoogseizoen’ ,whatever that may be anno zomer 2020. Maar dan wel naar bestemmingen waar met met eigen vervoer en passend binnen ‘social distancing’ kunnen vertoeven.

En de komende weken gaan we genieten van onze eigen ‘Playa de Weilandia‘ waar mede door de wereldwijde temperatuurstijging ondertussen de eerste inheemse krokodil is gesignaleerd en vastgelegd met de Birdydrone.

Blijf gezond, pick your battles, en stay tuned met Birdybear!
Helaas kunnen we dat niet meer zeggen tegen Rob, een van onze trouwe lezers, waarvan we vorige week afscheid hebben genomen. Een afscheid noodgewongen in corona setting. Anders, maar zeker niet minder indrukwekkend.

Ter nagedachtenis nogmaals de veelzeggende reactie van Rob van 31 oktober jl. :

Ik heb jullie reis van begin tot einde gevolgd en ben onder de indruk van de foto’s en het verslag van de reis.
Tot de volgende Birdy Bear .


Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.