BirdybearOnTour

Een nieuw avontuur…

Grenzeloos ontdekken… een droom voor avonturiers en een droom voor Birdybear. Zijn dromen bedrog of worden ze zo af en toe gewoon wreed verstoord? Soms het een, soms het ander.

Een of ander virusje strooide zand in de motor voor de Birdybear trip van 2020 en noodgedwongen leven we de eerste helft van 2020 een wat ander leven dan voor ons, en velen, gebruikelijk.

Medio juni 2020 lijkt er weer wat licht in de tunnel en denkt Birdybear voorzichtig na over een mogelijke bestemming kort na het ‘toeristisch hoogseizoen’. Al snel speelt Noorwegen door het hoofd maar we lezen berichten dat de Noorse regering de grenzen maar langzaam en beperkt zal openen. En dan toch ineens, rond donderdag de 24e juni, een berichtje dat er voor o.a. voor de Schengenlanden meer ruimte lijkt te komen. Voor zover er een gunstig getal voor de Corona besmettingsfactor wordt gehaald. In dat geval openen de grenzen per 15 juli en zijn er continu updates vanaf de 10e juli wie er wel en wie er niet welkom zijn.

Birdybear sorteert voor, legt het zakelijk verlof vast en boekt tickets voor de ultrasnelle Skagerak passages per catamaran ferry. Van Hirtshals in Denemarken naar Kristiansand, zuidelijk in Noorwegen en vice versa. In slechts twee uur en vijftien minuten naar de overzijde. Des te korter in het ‘openbaar vervoer’ des te beter! En dus keert Birdybear, met enig voorbehoud, terug naar de reisbestemming waar we in 2019 al twee keer vertoefden.

Ach ja, lukt een bestemming ‘Down Under the Southern Cross’ niet dan verplaats je deze naar een verblijf onder het ‘Noorder kruis’. Tenminste als het verloop van de Corona pandemie de komende maanden gunstig in de sterren staat beschreven.

Wat zeker was of zeker leek is anno 2020 minder betrouwbaar of zelfs onzeker. Bij het maken van plannen is dat de flexibele factor waarvan Birdybear zich meer dan ooit tevoren bewust is. Maar als het kan vertrekt de Birdymobiel weer noordwaarts op donderdagavond de 20e augustus. Ons retour over het Skagerak staat gepland voor zondagmiddag de 20e september. Opnieuw een volle maand onder het Noorderkruis en dat is vooralsnog een heerlijk vooruitzicht. In dat geval maakt Birdybear een kwartet van de ‘Noordelijke Trilogie’.  Fingers crossed voor ‘vier op een rij’, want Covid19 is vast en zeker nog niet voorbij!

En de naam van het nieuwe avontuur?
Van Trilogie naar Kwartet.

Tot een volgend moment. Straks valt er vast en zeker weer iets onverwachts te melden. Groet van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Een nieuw avontuur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.