BirdybearOnTour

Extra dekbedje…

Momenteel is het hier in het hoge noorden niet alleen nat maar ook koud. Het extra dekbedje in de bagage van de Birdymobiel brengt uitkomst zodat de ijsklompjes aan de berenpoten weer aangenaam ontdooien en de nachtrust gewaarborgd wordt.

Net na vertrek ziet Birdybear zo ongeveer het enige zonnetje van vandaag. En dat zonnetje weet de Tjeldsundbrua prima uit te lichten. De fotograaf waardeert de geste en schiet wat extra opnamen voor het komende vierkante XL HotShots album. Het nieuwe formaat waarbij Birdybear straks breekt met de album traditie.

Ook van achter de ruitenwissers blijft het genieten als Birdybear vanuit Evenskjer via het eiland Hinnoya naar Sortland toert waar we proviand inslaan voor de komende dagen. We vervolgen in noordwaartse richting onze reis en al snel bereiken we via de brug tussen Dragnes en Risoyhamn het eiland Andoya. Nu over de brug welke we afgelopen oktober onderlangs passeerden aan boord van de MS Spitsbergen. Ook toen was het koel…

Via de winderige westzijde van Andoya, gelegen aan open zee, bereikt Birdybear het eindpunt van vandaag. Somewhere in de middle of nowhere en dicht in de buurt van Andenes. Gezien de weersvooruitzichten voor de komende dagen is de kans op wat uurtjes whale-spotting op de onstuimige zee bijzonder klein. Volgens de medewerkster van de whale watching tours waait het hier al een week meer dan gemiddeld stevig. Wellicht kunnen we morgen wel te voet bergopwaarts voor zover het wandelpad begaanbaar blijkt en niet het equivalent is geworden van de vele watervallen van de afgelopen week.

Opnieuw blijft het vervolg van onze activiteiten een verrassing waarbij we het zitvlees graag inruilen voor wat stramme kuiten. To be continued, stay tuned!

Voel je vrij om te delen!

3 gedachtes aan “Extra dekbedje…

  1. Ukie Bult

    Wij zijn blij met wat heftige buien en onweer iets aangenamer nu van zondag op maandag uit het niets een storm gevolgd met veel regen en onweer vond het heel indrukwekkend ! Kleine windhoos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.