BirdybearOnTour

Omhoog…

Birdybear moet het plan om te voet bergopwaarts te gaan laten varen. Het pad is te nat, te glad en de wind blaast nog stevig. En met al die urenlange regenbuien veronderstelt Birdybear dat het Noorse woord voor natuur waarschijnlijk ‘naturen’ is. Of beter nat-uren.

We laten het goede humeur niet bederven door een ‘beetje’ slecht weer en dus zetten we een alternatief plan in werking. We verlaten Andoya, Andenes en Noorwegen en ruilen dat in voor een vlucht naar verre oorden.

Na een overheerlijke koffie met gebak in Bleik rijden we verder naar de parking van het Noorse reisbureau. De Birdymobiel sluiten we af en gaat op alarm. Goed gemutst gaan we naar binnen. Binnen mum van tijd zijn we in het bezit van onze vliegtickets en het vertrek is aanstaande. Goodbye nasty weather! 

Om even voor half elf melden we ons aan de gate en krijgen we instructies voor onze aanstaande vlucht. Zodra de flight attendent haar verhaal heeft gedaan is het tijd voor onze speciale kleding voor aan boord. Hier in Noorwegen neemt men het virus uiterst serieus en wil men er zeker van zijn dat wij niet de bron van besmetting zijn op onze eindbestemming. We moeten wel een risico incalculeren: als we zelf niet virusvrij blijven mogen we Noorwegen niet zomaar weer in. 

Nog even en dan is het zover. Om 10:30 uur precies is Birdybear klaar voor vertrek en het aftellen kan beginnen. Heel kort na vertrek zijn we als snel op grote hoogte en sturen we bij richting onze eindbestemming: Mars! Ja volgers van BirdybearOnTour jullie lezen het goed: Mars. En dan hebben we het niet over die plaatselijke chocoladefabriek in Veghel.

Vanaf Andoya Space Center is Birdybear aan boord gegaan van spaceship Aurora voor de missie naar Mars. Daar schijnt het altijd droog te zijn :). De plaatselijke zandstormen nemen we natuurlijk voor lief.  Hier, vanuit het noordelijk gelegen Andoya Space Center, gaat zo’n missie redelijk vlot. Virusvrij zetten we binnen anderhalf uur na vertrek dan ook weer voet op Noorse bodem. Gezond en wel zijn we terug op planet Earth na een imposante missie. En guess what? Het is droog!

In de middag verlaten we Andoya en via Sortland arriveren we ruitenwisservrij op Langoya. Vervolgens sturen we de Birdymobiel, onze eigen spacecraft, naar de haven van Myre, gelegen op het noordelijk deel van het eiland. Eind goed, al goed. 

Met uitzicht op de haven, tegen de achtergrond van de groen beboste bergen, nuttigen we ons welverdiende avondmaal. Prima dag met een zeer speciaal BirdybearOnTour avontuur. Dat smaakt naar meer en dus komt het toetje op tafel. Genoeg voor vandaag, meer op een ander moment, blijf gezond en blijf volgen.

Groet van Birdybear, mede namens de bewoners van Mars.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Omhoog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.