BirdybearOnTour

Geboekt…!

Het lijkt onderussen bijna een Birdybear traditie. Lang van tevoren een nieuw reisdoel in het vizier, full swing de orientatie in, bezoekjes aan reisagenten, online research en een mailbox die tijdelijk heet loopt. Zo ook de afgelopen week en zeker gisteren.

Nadat beide werkgevers positief instemmen met een aaneengesloten absentie van zes weken mailen we opnieuw met onze contactpersoon die samen met de collega’s in het buitenland de door ons gewenste puzzelstukjes in elkaar heeft gepast en voorzien van het juiste aanbod.

De sleutel zat in de beschikbaarheid van de zo gewenste 4WD aan de andere kant van de wereld. Aanvankelijk niet meer beschikbaar maar door wat shuffelen met de voorraden per depot uiteindelijk toch gelukt.

Als Birdybear reist doen we dat graag voorzien van gepast materiaal en voor deze lange trip wil Birdybear niets aan het toeval overlaten. Helaas is onze gave Birdymobiel ongeschikt voor het beoogde parcours. Ook heeft de Birdymobiel wat vliegangst en rekent de airline schandalig veel voor het ‘overgewicht’ van ruim 3.500 kilogram…

Donderdag 11 april 2020 gaan we op S. aan boord en vliegen we met tussenstop naar P. waar we de volgende middag hopen te arriveren. Met spoed pakt Birdybear dan de 4WD op en zwerven we gedurende zes weken naar D. waar we de 4WD dan weer schoon inleveren. Op zaterdag de 24e mei vliegen we van D. met tussenstop weer terug naar S. bij A. Zondag de 25e mei kijkt Birdybear dan terug op een enorm avontuur in het W. van A. waarbij de kortste afstand van P. naar D. dik vier duizend kilometer schijnt te zijn als Birdybear zich houdt aan het gangbare asfalt.

Mooi niet! Met de ruige 4WD kunnen we ‘overal’ komen als we ons in het machtige Australie over gebaande en ongebaande paden bewegen van Perth in het zuidwesten naar Darwin in het bijna tropische noorden. Over het asfalt, over de hobbelige grintwegen, door de rivieren, ploegend door het mulle zand en ons omhoog worstelend over de zandduinen naar dat unieke verlaten plekje aan de adembenemende Westcoast.

Vandaag over zo’n negen maanden start Birdybear weer een megagaaf avontuur. Alleen de voorpret al geeft weer heel veel goede energie. En dat alles in de wetenschap dat het derde deel van Birdy’s Noordelijke Trilogie over drie maanden ook nog op het programma staat.

Uiteraard ben je van harte welkom om ook bij onze volgende avonturen virtueel bij ons aan boord te zijn. Op de Ms. Spitsbergen, tijdens de vlucht via Singapore naar Perth, of in de cabine van de machtige 4WD waarvoor we vanochtend de boeking hebben ingezonden.

Genoeg te beleven, te schrijven en te lezen: never a dull moment voor Birdybear. Tot binnenkort, bij een volgende update. Wellicht met de eerste plaatjes van de plaatsvervangende Birdymobiel. Fijn weekend.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Geboekt…!

  1. Henk en Monique

    Mooi vooruitzicht wij gaan over 3 weken in jullie voetsporen richting Noorwegen vanavond de overtocht geboekt. Weliswaar een bescheiden 3 weken maar zeker net zoveel zin in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.