BirdybearOnTour

Geen weer…

Op de langste dag schreef Birdybear: morgen meer van de beer. Die post bleef een dagje op de plank liggen en wordt een wat korter exemplaar. Het was de gehele dag en nacht “geen weer”. Van vertrek tot aankomst wisselen matige, heftige en hele heftige regenbuien elkaar af.

We verplaatsen ons op deze zaterdag door het natte landschap in de richting van Steinkjer, stad aan de E6, die we op de route Noordwaarts wel aantikten maar niet bezochten. Vandaag bestaat het bezoek uit een rondje door het overdekte winkelcentrum en een korte wandeling naar het weinig bewonderenswaardige centrum. Het Steinkjer muziekfestival, het lokale jaarlijkse hoogtepunt in deze stad, komt deze middag nog niet verder dan het soundchecken van de band van vanavond. En waar heel toepasselijk de parapluies aan het plafond van de festivaltent hangen…

Birdybear toert nog even wat verder totdat we op Inderoya, vlak bij Straumen, stoppen voor de  volgende overnachting. Noordwaarts bezochten we hier o.a. de beeldentuin en reden we hier de “gouden omweg”.  Nu wisselen zon en buien elkaar af en vanaf de hoog gelegen parking is er nagenoeg 360 graden panoramisch uitzicht. In de wetenschap dat we ruim voorlopen op onze aanvankelijke routeplanning gebruiken we deze avond voor het maken van aanvullende plannen. En daar zitten vast en zeker nieuwe hoogtepunten bij: zowel letterlijk als figuurlijk. Morgen rijden we daardoor de wat langere ‘verbindingsrit’ van goed 300 kilometer richting de kust bij Kristiansund. En laten we hopen dat het wat droger is dan deze dag met “geen weer”.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.