BirdybearOnTour

Na regen komt…

Terwijl Nederland geniet, zucht of steunt vanwege het warme weer doet de beer het met 10 tot 14 graden. En na regen komt… regelmatig opnieuw regen uit de zwaar bewolkte hemel. Het maakt onze route van vandaag van Straumen naar Kristiansund er niet minder fraai om. We kiezen bewust voor de wat langere route aan de noordzijde van de Trondheimsfjorden. Dunbevolkt, vol met bos, meren, fjorden en glooiende wegen. Twee maal een ferry voor de nodige afwisseling en af en toe een hoog gelegen brug met weids uitzicht. 

Eenmaal in Kristiansund stopt de Birdymobiel op de verlaten parking van het shoppingcenter. Prima op tijd voor de live uitzending van de Formule1 van Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk. We zien Max als vierde eindigen in deze nogal saaie race. Max reed zo’n 330 kilometer tijdens de 57 rondjes, in circa anderhalf uur. Birdybear zat vandaag ook 330 kilometer in de Birdymobiel, maar dan circa zes-en-een-half uur, natuurlijk wel inclusief onze eigen pitstop voor de inname van nieuwe diesel 🙂 En onze gemiddelde snelheid, vanaf vertrek in Nederland, bedraagt over de afgelopen ruim 6000 kilometer zo’n 52 kilometer/uur!

Na afloop van de grandprix verplaatsen we ons via het centrum van Kristiansund naar de havenkade van Bremsnes, net ten zuiden van Kristiansund. Wel eerst even door 5.779 meter lange Atlanterhavstunnelen welke zowel onder de stad als diep onder de Ramnelfjorden duikt. Met dalings- en stijgingspercentages van 10%. Mogelijk alvast een voorproefje voor de kunstwerken die we morgen op de 36 kilometer van de Atlanterhavsvegen gaan tegenkomen.Tot morgen, opnieuw vanaf een van de Norway Scenic Routes, de Atlanterhavsvegen.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.