BirdybearOnTour

Halverwege…

Als Birdybear vanavond de Lofoten verlaat zijn we halverwege deze BirdybearOnTour. Maar voordat we in Moskenes arriveren genieten we nog een volle dag op deze mooie verzameling eilanden.

Na het midnight golf op de Lofoten Links verlaten we Gimsoy en arriveren we op Vestvagoy. Steeds weer reizen we van highlight naar highlight. En om er eentje uit te pikken als meest bijzondere is schier onmogelijk. En dat is gelijk het dillemma voor het blog en de HotShots. Ze geven slechts impressies van wat we zien, wat we beleven en hoe we het ervaren. Maar je moet hier zijn geweest om te weten wat het is.

Des te zuidelijker we op de Lofoten komen des te schilderachtiger worden de visserdorpjes, gelegen aan imposante baaien en fjorden met tropisch gekleurd water. En veelal gepositioneerd tegen imposante en ruige bergpartijen welke tot de alleroudste op het europese continent worden gerekend. En in die vissersdorpjes overal stokvis op de vele droogrekken in de buitenlucht. Stokvis die alleen hier z’n speciale kwaliteit schijnt te krijgen door de juiste combi van het zeeklimaat, de juiste winter en zomermix, en natuurlijk de passie van de vissers en de visverwerkers.

In A, meer letters heeft deze meest zuidelijke plaats niet, zetten we onze laatste stappen op Lofotense bodem. Dan rijden we terug naar het nabij gelegen Moskenes waar we positie kiezen in de wachtrij voor de ferry. Onze lange overtocht zal een latertje worden. Vertrek rond half negen en zo’n drie-en-een-half uur op zee. Maar met de middernachtzon opnieuw aan de blauwe hemel hebben we dat vast niet in de gaten.

Voordat het zover is hebben we een paar uurtjes de tijd voor de middagborrel en het avondmaal. En eenmaal aan boord is er eindelijk weer wat tijd voor de achterstallige blogs. Zo vliegt de tijd voorbij en gaat het hard richting middernacht. Straks aan de overkant nog even een overnachtingsstekje scoren zodat Birdybear morgen fris en wel aan de start staat van de tweede helft. Deel twee vol met nieuwe BirdybearOn Tour avonturen. Tot aan de overkant!

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Halverwege…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.