BirdybearOnTour

Weer vrij…

Birdybear is weer achter het hek vandaan en heeft overnacht op Mariepkopsview, nabij Hoedspruit. Met een hele beperkte wifi zijn we erin geslaagd om tenminste een nieuwe tekstversie richting het birdyear.nl blog te zenden.
IMG_8761Zodra we ontwaken, voor ons doen laat rond 05:30, is de hemel bewolkt en hangt het naar regen. Niet een al te best vooruitzicht want vandaag willen we de hoogtepunten van de Blyde River Canyon en de Panorama route verkennen. Als we eenmaal en route zijn gaat de mist over in regen en in bergachtig landschap rijden wij onder, tussen en boven de wolken en mistflarden. Na de noodzakelijke tankstop rijden we richting ons eerste viewpoint de Three Rondawels. Helaas ontneemt het wolkendek ons het zicht op de drie bijzonder bergtoppen hoog boven de diepe en ruige Blyde River Canyon. We wachten een uurtje maar het geluk lijkt niet met ons. Eenmaal vertrokken breekt de hemel even open en zien we vanaf een afstand toch de drie toppen.


IMG_8821We volgen de Panorama route richting Bourke’s Luck Potholes. Inmiddels wordt het warmer en maken we een korte wandeling langs de diepe uitgesleten waterkolken. Kort na de stop zien we een bordje met een nieuw viewpoint en een aankondiging van een eetgelegenheid Potluck Boskombuis. Onze nieuwsgierigheid is gewekt en na een stukje off-road belanden we in een van de meest bijzondere eetgelegenheden die we ooit zijn tegen gekomen. Midden tussen de rotsblokken, naast de rivier, vinden we een openlucht restaurantje waar de ketels op open vuur staan, de rotsen als schoorsteen fungeren en er authentiek Afrikaans wordt gekookt. Het geserveerde maal is meer dan uitstekend en de bijzondere ambiance maakt het onvergetelijk. Deze hoort thuis in de Zuid Afrika gidsen. Deze is meer dan oke!

IMG_8817

 

IMG_8854Kort na het middaguur reizen we richting onze volgende stop: God’s Window. Prima uitzicht maar niet overdreven spectaculair. Typisch verschijnsel van veel reizen, heel veel zien en niet altijd de overtreffende trap. Dus door naar Pilgrim’s Rest, een nederzetting in het oude goudzoekers gebied. Bij het binnenrijden dirigeert een zeker Afrikaanse Daniel ons naar zijn parking spot. Eenmaal terug van onze rondgang door Pilgrim’s Rest blijkt de 4×4 “gewassen” en bewaakt. Daniel en zijn compaan wijzen ons op het inmiddels geplaatste bord Car Wash 160 Rand. Uiteindelijk wil het illustere en zakelijke tweetal wel onderhandelen maar Birdybear wijst dat resoluut af. Alhoewel we het initiatief zeer kunnen waarderen vinden we ook dat iedere dienst zo z’n prijs kent. We belonen de poetsbeurt royaal met 50 rand en Daniel&Co hebben uiteindelijk en goede middag.
Onze namiddag benutten we voor de reis van Pilgrim’s Rest naar Sabie waarbij we onder andere de zes-en-veertig kilometer lange Long Tom Pass volgen. Een van onze langere routes over een oneindig lijkende bergpas met schitterende uitzichten en van tijd tot tijd een mistige blik. Sabie is vandaag onze eindbestemming en helaas raken we steeds dichter in de nabijheid van Jo’burg waar we zaterdag middag de 4×4 camper moeten inleveren. Maar voor het zover is hebben we nog even. Timesflies when you’re having fun. De keerzijde van intensief en uitdagend reizen.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.