BirdybearOnTour

Hoezo vulkanen…?

Bij de Aratiatia Rapids komt er net zoveel water uit de lucht als uit het stuwmeer. Het plenst tijdens onze foto- en filmshoot. Birdybear heeft de beelden nog niet gechecked maar zowel onderwerp als kwaliteit van de opnamen zijn vochtig van aard.
 
Image00001Zodra de stuw wordt geopend komt er een enorme watermassa naar beneden en loopt het eerste bassin vol, voordat het water zich, met enige vertraging, een weg naar beneden zoekt door de kloof. Veel geweld, een mooi gezicht, maar de weersomstandigheden bederven ons feestje. Voorbode voor vandaag?

 

Image00002

Kletsnat komen we terug in de camper. De verwarming gaat op weg naar Turangi op hoog zodat Birdybear weer enigzins kan drogen. Onze route naar Turangi loopt langs de zuid- oostelijke oever van het grote Lake Taupo. Komt er een weersverbetering of blijft het zicht op de drie vulkanen in en rond Tongariro National Park in nevelen gehuld?  Omdat we nog geen zicht hebben op welke vulkaan dan ook besluiten we ter hoogte van Turangi dat we de volledige ronde rondom Tongariro National Park, de Volcanic Loop Highway, zullen rijden. Gave tocht maar de vulkanen tonen zich niet. Na White Island, waar we niet van de boot af konden om de vulkaan te betreden nu opnieuw een teleurstelling. Gezien de weersomstandigheden besluiten we om de zijweg naar Tongariro National Park niet in te slaan en verlegt Birdybear de koers naar het noordelijker gelegen Waitomo District.

WaitomoWe arriveren nog op tijd voor de eerste van de twee cave tours die we hier boeken. In het pikke donker van de Waitomo Glowworm Caves zien we duizenden gloeiwormen als kleine lichtpuntjes in de limestone rotsen. Na het eerste deel te voet gaat deel twee per bootje over het water dat als rivier van buiten de grot diep in het grottenstelsel eindigt. ‘No Photography Allowed’ dus moeten we het doen met de beelden op ons BIrdybear netvlies. Morgenochtend bezoeken we de nabij gelegen Aranui Cave alwaar het in de limestone grotten vol staat en hangt met stalagmieten en stalagtieten.Daarna we keren we terug naar onze oorspronkelijke route richting The Forgotten World Highway. Tour je ook morgen weer mee met BirdybearOnTour? Tot dan!

 

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Hoezo vulkanen…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.