BirdybearOnTour

Huis op wielen…

Voor dit Birdybear avontuur hebben we gekozen om te reizen met de compacte Fraserway Truck Camper (TC). Dit in tegenstelling tot de drie voorgaande reizen waarbij de C30 van Cruise America / Cruise Canada ons meer dan royale, bijna tien meter lange, rijdend onderkomen vormde. Het noordelijk deel van ons 2014 avontuur gaat door dun bevolkt gebieden waar de definitie van weg en wegdek zeker een andere is dan hetgeen Birdybear gewend is. Daar in dat ongerepte Yukon waar de temperaturen op dit moment, zo af en toe, beneden de min 50 graden Celcius aantikken zijn de wegen compacter en is het wegdek eerder verharding dan glad asfalt.

TC5De TC is wat geschikter voor het ruigere terrein en kan er gezien de compacte afmetingen en wat hoger op de wielen waarschijnlijk beter uit de voeten. We leveren in aan ruimte en luxe en zullen de mogelijkheid om mountain bikes mee te nemen zeker missen. Aan de andere kant is kamperen ons altijd goed bevallen en is dit nog steeds een zeer luxe rijdende kampeer accommodatie.

 

TC3Wellicht zullen we de mogelijkheid om direct vanachter het stuur in de camper te kunnen komen nog het meeste missen en de separate douchecabine was toch ook wel heel erg comfortabel. Maar voordelen zijn er zeker ook.

 

 

TC2Parkeren in stad of dorp, een korte fotostop in dat kleine inhammetje langs de weg of keren op een doodlopende bergpas gaat vast eenvoudiger met zes dan met tien meter. En die onverharde weg is nu geen hindernis maar juist een uitdaging. Birdybear kijkt er dan ook met veel plezier naar uit om aan boord te gaan van de TC.

 

Over ruim tachtig dagen is het al zover en tot die tijd moeten we het doen met de voorpret. Even beelden kijken van ons huis op wielen is daar onderdeel van en het Youtube filmpje van de TC van Fraserway geeft een goede eerste indruk!

 

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Huis op wielen…

  1. wim

    Hoi Birdybears.
    Deze camper lijkt mij toch wel groot genoeg voor 2 personen. Zeker beter geschikt voor de komende reis gezien de wat mindere kwaliteit van de wegen daar..
    Groetjes en tot jullie volgende blog.
    Wim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.