BirdybearOnTour

Zestig en een beetje…

Zestig nw

Zestig-en-een beetje staat voor het aantal dagen dat ons volgende Birdybear avontuur van ons is verwijderd. In seconden nog altijd een dikke vijf miljoen.
Enerzijds staat ons avontuur dus bijna letterlijk voor de deur want ons vertrek is al over een kleine negen weken. Aan de andere kant is het ook niet heel erg dat de klok eerst nog die dikke vijf miljoen seconden moet wegtikken want dat geeft Yukon nog wat tijd om op te warmen. Regelmatig geven de Yukon weerstations nog stadium ‘super-diepvries’ af terwijl hier de natuur een maand voorloopt op de kalender. Afgelopen nacht dus gewoon -39 graden celcius in Watson Lake. Maar vandaag, overdag, een comfortabele -16 graden Celcius met volop zon.
In 2014 zullen we dus extra creatief moeten omgaan met onze kledingkeuze. Muts, shawl,(foto)handschoenen, thermo-kleding en trekkingpants mogen dus niet in de koffer ontbreken maar ook shorts, polo’s en badslippers pakken we hopelijk niet tevergeefs in.

De komende zestig dalen zullen wij hier gebruiken om ons verder in te lezen over al die bijzondere plaatsen, landschappen en uitdagingen die tijdens onze tour van Vancouver, door British Columbia richting het noordelijke Yukon mogelijk de revue passeren. En die komende zestig dagen kunnen zij daar dan mooi benutten om langzaam maar zeker weer te ontdooien. Een diepvries beer in winterslaap, ver weggedoken in het berenhol, zullen we niet snel om de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Maar als in de wegbermen het eerste voorjaarsgroen ontluikt en we, in verlaten gebieden, vroeg genoeg op pad gaan dan heeft Birdybear een mooie kans om een beer te schieten. Met de camera wel te verstaan.

Ondertussen tikken de seconden rustig door en hopen we dat opwarming in Yukon ook gestart is. Dagelijks 0,7 graden Celcius erbij dan is Yukon nachtvorstvrij als Birdybear in Vancouver gaat landen. Met de forecast van vandaag gaat dat lukken en dat is goed nieuws voor de hongerige beer!

Watson Lake

 

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Zestig en een beetje…

  1. wim

    Hoi Birdybears.
    Wat is nu 60 dagen.. Die vliegen toch zo maar voorbij. Dus nog even geduld en dan is het
    zover.
    Groetjes.Wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.