BirdybearOnTour

In de startblokken…

Minder dan tien dagen voor vertrek begint het al behoorlijk te kriebelen. De routes staan nu in detail uitgetekend op Google Earth en bieden straks een mooi houvast. Al die tijd dat we tot nu toe in de voorbereiding hebben gestoken kunnen we ter plaatste gebruiken om maximaal te gaan genieten van ons aanstaande avontuur. Op het Noordereiland staat circa 2.600 kilometer ingepland gedurende de eerste dertien dagen van onze rondreis per camper. Vooralsnog lijkt het erop dat wij vrijdagochtend 17 april de oversteek van Wellington naar Picton zullen maken met de Interislander Ferry.

Routevoorbereiding New Zealand

Rainfall westcoast NZDeel twee van onze trip door The Land Of The Long White Cloud starten we vanaf Picton op het Zuidereiland. Of we vanuit Picton eerst naar de westcoast afzakken zal in hoge mate afhangen van de weersvoorspellingen. Delen van de westcoast behoren tot de natste (en mooiste?) gebieden op deze aardbol en als record neerslag heeft men hier ooit 18.000 mm in één jaar afgetapt… Maar of Birdybear nu eerst westelijk toert of eerst oostelijk, voor de geplande routes op het Zuidereiland staat er ruim 3.700 kilometer genoteerd. Inclusief onze geplande dag van aankomst en vertrek op het Zuidereiland denken we hier vijftien dagen te verbijven.

Straks is Birdybear totaal zo’n 32 dagen op pad voor een nieuw uitdagend avontuur aan de andere kant van deze planeet. En gaan we vast heel veel zien van New Zealand. En ook heel veel niet. Tijdens het plannen hebben we met regelmaat concessies moeten doen aan al die bijzondere zaken die we tegen kwamen op de kaart, in de travelguides, op het internet en ‘van horen zeggen’. Met de nu beoogde routes wordt het vast en zeker weer een intensieve en indrukwekkende verkenning van een voor ons nieuwe wereld. Nog heel even, dan is het zover. Birdybear staat in de startblokken, bijna gereed voor vertrek.

Poot Kia Ora

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.