BirdybearOnTour

In het midden…

Nog maar een paar regenbuitjes geleden 🙁 , op nieuwjaarsdag 2024, activeerde Birdybear de afteltimer. Op dat moment 196 dagen voor vertrek. Vandaag staat de countdown precies ‘in het midden’. Nog minder dan 100 dagen, om precies te zijn 98 dagen te gaan voor ons gepland vertrek. Tijd voor een nieuwe update!

Afgelopen weekend bracht Birdybear zekerheidshalve toch nog maar een bezoekje aan de Emigratiebeurs te Houten. Ondanks het fraaie weer is het op de vroege zaterdagochtend al megadruk. Het is overduidelijk dat velen klaarblijkelijk overwegen om de grenzen te verleggen.

Voor ons is het geen overweging meer. Wij gaan en als we onze planning waarmaken passeren we ergens in de namiddag van maandag de 15e juli 2024 de grensovergang A2/E5 nabij Eijsden. Altijd op zoek naar bruikbare informatie scoort Birdybear op de beurs nog twee emigratie handboeken, ontvangen we zinnige info van het CAK inzake de zorgverzekeringen en krijgen we nog wat financiële aandachtspunten aangereikt door een op de beurs aanwezig fiscalist. En nemen we voorlopig een abonnementje op ESPANJE! een reis- en cultuurmagazine over Spanje en de Spaanstalige wereld. Leuk leesvoer voor als het onverhoopt mocht regenen.

Eenmaal weer thuis gebruiken we de tijd goed om alles in te pakken waarvan we denken dat we het resterende tijd in Nederland kunnen missen. En zo staat er opnieuw een ‘karrevracht’ aan goederen gereed. Uiteraard verdwijnt er ook weer het een en ander richting afvalcontainer. Nu de huur van dit fijne appartement ondertussen is opgezegd is er feitelijk ook geen weg meer terug. Zelfs de fietsendrager en trekhaak van de Birdymobiel zijn al professioneel door de camperdealer gedemonteerd omdat die mogelijk een obstakel vormen als de keurmeesters van de Spaanse ITV (RDW) de importkeuring moeten doen.

Ondertussen gaat het hier thuis steeds meer richting ‘kamperen in eigen huis’. Sommige goederen zijn reeds verkocht of kosteloos afgehaald, andere staan al gereserveerd voor de nieuwe eigenaren. Er is nog werk aan de winkel voor de toekomstige transfers van de grote driezitsbank met twee bijbehorende fauteuils, de zes lederen eetkamerstoelen, wat houten stelling rekken, een wasmachine, voorraadkast, stalen archiefkast en wat kleiner spul.

Vandaag opnieuw richting de afdeling burgerzaken op het gemeentehuis. Nee, 1 keer trouwen lijkt genoeg maar verse paspoorten en rijbewijzen liggen nu gereed en zo kunnen we dat traject de komende jaren zonder geregel tegemoet zien. En gelijk aan de balie een afspraak ingepland om ons in Juli persoonlijk uit te laten schrijven als inwoners van Gemeente Súdwest-Fryslân. Dan staat dat maar alvast in de agenda’s.

Tussen alle bedrijven door zijn er helaas ook nog de activiteiten om de nalatenschap van Antoinette, de moeder van Ingeborg in goede banen te leiden. Alle beschikbare uurtjes hebben we dan ook keihard nodig voordat we over een kleine week weer zuidwaarts reizen met onze karrenvracht aan goederen. Voordat we eind april weer terugreizen hoopt Birdybear eerst een nieuwe voorraad vitamine C te tanken in de golfvallei en werk te maken van onze definitieve inschrijving bij de gemeente Monforte del Cid.

Nog een paar dagen te gaan, weer een paar honderd kilootjes vracht inladen en dan: ‘karren maar’! Goed voor(r)uitzicht :), naar achteren wat minder…

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.