BirdybearOnTour

Kleddernat…

In de namiddag van vrijdag de 4e september vertrekt Birdybear uit Flam en arriveert de volgende namiddag nabij Bergen. Vier-en-twintig uur onophoudelijk regen. De watervallen worden prima gevoed, het zijn er heel erg veel, ze zijn schitterend maar nog mooier als de zon erop schijnt. Dat laatste is nagenoeg het enige dat mist. 

Nagenoeg…, want op zaterdag volgt Birdybear de National Scenic Route Gaularfjellet vanuit Balestrand. Op de Gaularfjellet hebben de Noren een aantal jaren geleden flink geïnvesteerd in een gaaf vormgegeven uitzichtpunt. Helaas gaat dat uitzicht letterlijk en figuurlijk de mist in. Letterlijk omdat er weinig uitzicht is nu de regen vandaag massief en vrijwel onophoudelijk naar beneden komt. En figuurlijk omdat de enorme stijle klim met vele haarspeldbochten grotendeels aan het zicht onttrokken wordt door de wat lager hangende bewolking cq. mist.

Hoewel het weer niet meewerkt is de route er een met een hoog rapportcijfer. Reed Birdybear gisterenmiddag van Flam naar Balestrand door een oneindige reeks van lange tunnels, wel redelijk droog daarbinnen, vandaag klimmen en dalen we dat het een lieve lust is. Veel van de smalle wegen laten het passeren van tegenliggers nauwelijks toe en Birdybear heeft zich voorgenomen dat het huidige spiegelbeeld behouden moet blijven. 

Onze gemiddelde rijsnelheid is ondertussen steeds verder richting de 50 kilometer per uur gezakt over de afgelopen bijna 6.750 gereden kilometers. Onze afgelegde kilometers ligt nog zo’n 500 kilometer hoger. En dat is dan de optelling van gevaren kilometers tijdens de oversteek naar Noorwegen, aan boord van de vele ferries, tijdens de fjordencruise en te voet door steden, dorpen, woud en over het hikingpad. Maar exclusief de ‘Tour du Ikea’ van deze zaterdag.

De parking van de Ikea nabij Bergen is vanmiddag onze eindbestemming en plaats voor de overnachting. Wel mooi pech dat Ikea op zondag gesloten blijkt en we daarom morgen geen gebruik kunnen maken van de gratis pendelbus naar Bergen. En de overdekte parking is net te laag om de hele nacht droog te staan:)!

Maar: prima sanitair, een heerlijk XL portie zalm compleet, en straks kort voor sluitingstijd koffie van het huis met de Family Card. Onderweg hebben we de dieseltank weer afgevuld, de watertanks naar 100% gebracht en ons ontdaan van toiletinhoud, de ballast in de vuilwatertank en het boord afval. 

Kortom Birdybear en de Birdymobiel staan straks, na een nachtje Ikea, weer volop in de startblokken om de laatste volle week op Noorse bodem aan te vallen. En hoe die week verloopt lees je op een later moment via BirdybearOnTour.

Tot slot: we maken de reactie van Mary op de post van gisteren even af  ‘En houd moed! Na regen komt…’  >> klaarblijkelijk nog heel veel meer regen <<. Tot morgen of snel daarna, droog of wat minder droog, maar immer goed gemutst. En nu, op naar de koffie van het huis.

Voel je vrij om te delen!

2 gedachtes aan “Kleddernat…

  1. Frank Korver

    Mooie verhalen en super geweldige foto’s wederom de afgelopen dagen, met veel plezier zit ik de stukjes te lezen en kijk ik vol bewondering naar jullie foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.