BirdybearOnTour

Man met snor…

Van La Jonquera rijdt Birdybear via de binnenweg naar Figueres. Vrijwel om de hoek. In Figueres manouvreren we de Birdymobiel door te kleine straatjes voordat we een geschikte parkingspot weten te bemachtigen.

 

 

 

 

 

Te voet is het slechts tien minuten naar het centrum en gelukkig is het nog niet al te druk als we bij het Teatre-Museu Dali onze toegangsbewijzen kopen.

We laven ons aan de rijkheid van de expositie van deze veelzijdige artiest met geheel eigen kijk op een bij tijd en wijle surrealistische wereld. Na een paar uurtjes genieten van het werk van Salvador Dali, man met snor, verkennen we nog even Figueres en sluiten af met een prima lunch pal tegenover het Teatre.

 

 

 

 

 

Next stop: oud Girona met de welbekende uitgebouwde balcons boven de rivier.

 

Prima stad om rond te struinen, biertje en wijntje in de zon, opnieuw glutenvrij ijs met een glutenvrij koekhoorntje, wat wil een beer op holiday nog meer.

We eindigen de dag op Mas Bes, net buiten Girona. Op dit agrarische bedrijf zijn gasten, ook met camper, meer dan welkom. En dat zonder te betalen. Tegenprestatie? Koop wat producten van de farm in de winkel van het bedrijf. De zoon des huizes, ondernemer pur sang, runt met personeel en vijf familieleden dit bijzondere bedrijf. Als Ingeborg vertelt over haar zakelijke kalfgerelateerde activiteiten en en-passent er een spaanse klant bijsleept slaat de vonk over. Na de uitgebreide rondleiding die volgt shoppen we ons avondmaal bij elkaar. Eenmaal terug in de Birdymobiel ligt het verse vlees binnen no time in de pan en valt ondertussen het donker.
Tijd voor de afwas en een blogupdate. Op de achtergrond, zonder al te veel lawaai, vertrekt er weer een vlucht van Girona airport, hemelsbreed op steenworp afstand. En morgenochtend ontwaken we vast en zeker met het geluid van de bedrijfshaan van Mas Bes. Best aangenaam.
Nog even geduld voor het fotomateriaal, dat komt. Vast en zeker. Next stop? Hier om de hoek. De fameuze nr. 1 spaanse golfbaan PGA Catalunya. Prima vooruitzicht. Tot dan!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.