BirdybearOnTour

Welkom in Spanje…

Het is donderdagavond, kwart voor zes. Net terug uit Almere en na een snelle, verfissende douche starten we de Birdymobiel. En ruim voor middernacht gaat op Aire de Berchem, kort na Luxemburg, het licht uit voor de welverdiende nachtrust. Etappe 1, welgeteld 500 kilometer is voortvarend verlopen en de tank zit vol voor etappe nummer 2, naar verwachting 1000 kilometer tot net over de frans-spaanse grens. Ook etappe 2 verloopt zonder noemenswaardig oponthoud. Slechts een korte file in het centrum van Lyon vraagt wat extra tijd. Onderweg blauwe luchten. Zes graden bij een donker vertrek en 32 graden langs de franse zuidkust. Het kan slechter :)!
Letterlijk net voor de finish in La Jonquera krijgen we een meer dan bijzonder ‘Welkom in Spanje’. Om van de snelweg af te komen moeten we ongeveer 200 meter door de zone van de tol.
We betalen de 0,85 eurocent per creditkaart en zoals verwacht opent de tolpoort. Binnen 5 meter na de slagboom wordt de Birdymobiel ruw klemgereden door een blauwe bus met zwaailichten. Zwaar bewapende mannen springen uit de bus en voor we het weten kijken we in de loop van een automatisch geweer. Ineens uit alle hoeken en gaten nog meer bussen met idem mannen. Zijn ze hier op berenjacht? En wij maar denken dat de beer in Spanje juist tot de beschermde diersoorten behoort.
Binnen mum van tijd is de belegering van de tolzone een feit. Via een met pilonnen aangelegde corridor verlaten we enkele minuten later het strijdperk.
We houden het erop dat ook de Spaanse anti-terrorisme eenheden van tijd tot tijd moeten trainen en onze kritische berenblik heeft zelf gezien dat vaker trainen echt wel nodig is.

Korte tijd later vult Birdybear opnieuw de dieseltank en parkeren we de Birdymobiel op de parking van het locale outletcenter. Zeker niet alleen want de hele campergemeenschap maakt dankbaar gebruik van deze camping hotspot. Ondertussen worden de oogjes klein ten gevolge van een intensieve reisdag met een bijzonder ‘Welkom in Spanje’.
Zo zie je maar dat iedere berendag weer onverwachte ervaringen brengt.

Binnenkort meer vanuit Noord-Spanje: stay connected!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.