BirdybearOnTour

Olifantengeur…

Geen shorts wel een bus. En dat voor de deur van de campground, rechtstreeks naar Marseille. Als we daar arriveren zitten de winkeldeuren nog potdicht. Birdybear loopt al lekker vroeg door Marseille en de nog levende vis komt net vanaf de bootjes in de bak bij de visstal. Koffie met uitzicht op de haven en daarna flink in de benen. 

 

Via de spiegelende overkapping een selfie en de visstallen:

De stad komt ondertussen tot leven en er hangt een aangename atmosfeer. Dat Frankrijk zucht onder de terrorismedreiging is helaas ook meer dan duidelijk. Overal scheiden zware betonnen barrières de voetgangers van het rijdend verkeer. 

We lopen langs de haven naar de vesting en het museumterrein. En ja hoor, ineens ruiken we olifant. Ditmaal zijn we te voet en dat is fijn voor de camper. Op het terrein achter het museum geniet de dikhuid van een ontbijt in de buitenlucht, geserveerd door het plaatselijke circus. En enkele stroomdraden houden de grijze kolos op afstand van Birdybear.

Als we in ons in de namiddag alvast richting het vertrekpunt van de bus begeven besluit Pluvius dat het vandaag al lang genoeg droog is geweest. Een overkapt terras houdt Birdybear droog van buiten…

Via de bochtige kustweg bereiken we in goed een halfuur weer de Birdymobiel op de campground in Cassis waar we opnieuw de weerberichten checken voor de dag van morgen. Waarschijnlijk droog genoeg voor de wandeltocht langs en boven de calanques van Cassis, zeg maar de fjorden van Frankrijk.

Als we opstaan doet de zon een poging om op deze zondagochtend door het wolkendek te breken. We toveren de hoge hikingboots onder het bed vandaan en wagen ons in de shorts. Niet veel later beginnen we aan de pittige tocht rondom de calanques. Vaak is het meer klauteren dan lopen en de hoge verschillen zijn net zo fenomenaal als de uitzichten. We waarderen de droge ondergrond want de route voert over de rotsige randjes boven de calanques, vaak meer dan honderd meter ongeveer loodrecht beneden ons. Naarmate de ochtend vordert en Birdybear al weer richting Cassis hiked wordt het drukker en drukker. 

 

Het aangename weer lokt alles wat lopen kan richting de calanques en des te meer weten we nu de rust van eerder vanochtend te waarderen. Doordat we bijtijds weer arriveren in Cassis is er tijd genoeg voor een uitgebreide tour over zee en door de calanques per tourboot. Vanaf het water aanschouwen we het natuurschoon in een geheel andere dimensie en vanuit zee zijn de meer dan 200 meter hoge rotswanden zo mogelijk nog imposanter. Op de kust, in de calanques en in Cassis is het overal even druk en levendig, echt een lekker vakantiesfeertje. 

Pas na de klok van zes kantelt het weer en zien we dat de donkere wolken zich verzamelen boven de campground. Birdybear nuttigt het avondmaal en pakt alvast wat zaken in die droog in het camperruim gaan. Als het kraantje open gaat zit Birdybear aan de koffie en zet deze tekst op het digitale papier. Goed getimed zo aan het einde van deze bijzonder aangename dag. Morgen reizen we verder naar daar waar het droog en zonnig lijkt. Waar? Die uitdaging is voor later vanavond of morgenvroeg. Als je Birdybear volgt hoor je dat vast een dezer dagen. 

Seeyouin…? Bye!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.