BirdybearOnTour

Op een hand te tellen…

We zijn deze ochtend de eerste bezoekers in het Tombstone Mountain Interpretive Center. Het is het bezoekerscentrum van het Tombstone Territorial Park en vrijwel naast de campground gelegen. We bekijken de uitleg over het park en maken een praatje met de medewekers van Parcs Canada. Tevens raken we in gesprek met de enige andere bezoekers op deze vroege ochtend. Zij maakten dezelfde afweging als Birdybear. Niet naar de poolcirkel want de weg is wel erg bumpy en met onze gemiddelde snelheid op deze weg vraagt de reis vanaf Tombstone naar Eagle Plains 10 uur heen en 10 uur terug. Te veel voor te weinig. Net voorbij het bezoekerscentrum maken we nog een korte stop bij de enorme beverdam in Beaver Pond. Ed en Willem zijn wellicht op reis met de hele familie want behalve wat ducks zwemt er weinig zichtbaar rond in de pond. We knallen wat harder door over de gravelroad en binnen mum van tijd laten we de Dempster Highway achter ons als we ter hoogte van de kruising “kilometer nul” tanken en overgaan op de North Klondike Highway. Bij Stewart Crossing nog even de zijweg in naar Mayo gelegen aan de Silvertrail. Uiteindelijk geen memorabele route en dat is ons tijdens dit avontuur nog maar weinig overkomen.

Dreigende bui

Eenmaal terug op de Klondike steken we bij Pelly Crossing de Pelly River over en vervolgen onze route zuidwaarts richting Carmacks. Hoog boven de Yukon River ter hoogte van de rapids onderbreken we de reis voor een korte hike naar de stroomversnellingen. Tweehonderdendertig treden brengen ons al dichter bij de de rapids en het daarop aansluitende pad door het bos is goed begaanbaar. Het tempo zit er goed in en binnen mum van tijd staan we bij de rivier waar de vier eilanden zorgen voor de vijf stroomversnellingen. Net nog op een hand te tellen en dat was mogelijk de inspiratie voor de naam: Five Finger Rapids.

Five Finger Rapids

Zelfde pad weer bergopwaarts en alle treden blijken nog aanwezig. Met wat zweetdruppeltjes op het voorhoofd wisselen we van schoenen en starten de Ford voor het laatste traject van deze zaterdag. De dalende weg brengt ons uiteindelijk in Carmacks waar we een RV plek vinden op het camperterrein achter het Carmacks Hotel. Als de info klopt hebben we straks een uur wifi ter beschikking om 3 updates van ons blog te verzorgen. Met een beetje passen en meten moet dat lukken. Mooie kost voor na de maaltijd die nu op het vuur staat. Net nog even tijd voor een biertje en een wijntje. Proost!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.