BirdybearOnTour

Op- en neer…

In het blog van 22 januari jl. ’Factor anderhalf’ keek Birdybear al even vooruit naar dit tripje. Maar niet in de wetenschap dat er in februari een tussendoortje ingelast moest worden. Tijdens dat vorige bezoek nam Birdybear de Dacia reeds in ontvangst en dus zit het ‘op- en neer’ schema van vandaag en morgen iets ruimer in de jas. Gezien het oorspronkelijk strakke schema komt dat prima uit.

Opnieuw een vlucht aan het begin van de ochtend dus voor dag en dauw uit veren. Onderweg schudt de kist alle kanten uit en menig passagier weet niet alles binnen te houden. Eenmaal ter plaatse gaat Birdybear eerst langs de Dacia dealer om de uit Nederland meegebrachte marter verjager te laten installeren en gelijk nog even wat origineel polismateriaal van de Spaanse verzekeraar in ontvangst nemen. Richting Novelda lijken de Spaanse wegen meer op wild stromende beken dan op verbindingswegen voor autoverkeer. En aldus de Dacia dealer: het regent alleen als jullie hier zijn 🙂 maar het is bijzonder welkom.

Aansluitend uiteraard naar Font del Llop zodat we zicht krijgen op de vorderingen op en rondom de bouw. Die zijn er maar heel beperkt en dat stelt teleur. We zijn benieuwd of de projectontwikkelaar ons al kan melden of de gang naar de notaris in Q2-2022 nog haalbare kaart lijkt en dat bleek dus ijdele hoop. Eerlijk gezegd zou dat ook een meevaller zijn geweest nu Birdybear al bijna gewend raakt aan het feit dat alles hier in zuidelijk Europa wat langzamer en minder efficient gaat dan gedacht en verwacht. Maar ach, straks over enige jaren, na het werkzame leven heeft Birdybear vast tijd genoeg :).

Volgens de meest actuele planning wordt het appartementen complex op 30 juni aan de gemeente opgeleverd. Voor zover ’Pinokkio’ nu althans het werkelijke verhaal afsteekt. Aansluitend is er dan nog een termijn van 45 dagen alvorens er van sleuteloverdracht sprake kan zijn. En dat dan excl. augustus want dan ligt alles een maandje stil. Voorlopig staat de sleuteldatum dus zo ongeveer op 15 september 2022. Welgeteld over een half jaar maar dan heb je tenminste wel wat om naar uit te kijken.

Een beetje de benen strekken is op deze donderdag de 17e maart 2022 onderdeel van het namiddag- en avondprogramma. Gelukkig is het ondertussen iets droger en zijn de shops overdekt. Slapen doet Birdybear, zoals wel vaker, bij het Port Hotel Elche dat niet zoals de naam doet vermoeden aan de haven ligt maar gewoon op het industrieterrein. Op korte afstand van zowel het vliegveld als van de golfvallei, ongeveer onder de aanvliegroute.


Voor vertrek rondom 17:00 uur op vrijdagmiddag staat er op vrijdagochtend nog een afspraak gepland in Aspe. En aansluitend op de koffie bij ‘Jeffrey and family’ de eigenaar en beheerders van de camperplaats waar we eerder verbleven. Al met al tijdens deze korte ‘op en neer’ weinig gelegenheid voor toeristisch vertier iets wat Birdybear in de nabije toekomst vast en zeker in zal halen.

Onze Vueling vlucht vertrekt op vrijdagmiddag rond klok van vijf en als e.e.a. verloopt zoals gepland arriveert Birdybear net voor acht uur op vrijdagavond weer op Schiphol. Precies 36 uur na vertrek uit Amsterdam.
Gezien de wat slome voortgang van de bouw gaan we voor oplevering vast nog een keer polshoogte nemen. En uiteraard volgt er dan een verse post online. To be continued.

Buen fin de semana, fijn weekend.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Op- en neer…

  1. Brecht Schoeters

    Dag Birdybear,

    Wellicht worden bij binnenkort buren op ffont del Llop 🙂 We hebben in blok Anapurna nummer 16 gekocht en gaan volgende week de werken even opvolgen. We vinden je blog alvast top en lezen met veel plezier je updates.

    Groeten
    Brecht & Caroline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.