BirdybearOnTour

Zonnig afscheid…


Na de laatste fraaie rit door Noorwegen arriveert Birdybear rond 11:30 uur in de haven van Langesund. Gelukkig geen mist, goed zicht en een mooie, comfortabele, rustige rit over vers gelegd asfalt. Om 12:15 uur opent de infobalie en twee minuten later staat Birdybear omgeboekt voor de ferry van 14:30 uur. Nog even door de check-in om het haventerrein op te rijden en dan in de wacht. Een uur voor vertrek arriveert de Fjordline ferry en rond de klok van twee staat de Birdymobiel aan boord geparkeerd.

We nemen afscheid in stijl. De zon schijnt, een half bewolkte hemel, 17 graden Celsius en nauwelijks wind in de beschutte haven van Langesund. Eigenlijk vakantieweer optima forma en een goede reden om gelijk weer van boord te rijden en nog een maandje te blijven. Helaas moet Birdybear onder ogen zien dat onze terugreis start zodra de trossen, naar nu blijkt, nog voor 14:30 los gaan.

Straks circa 4,5 uur naar Hirtshals waar we, afhankelijk van de zeegang, vanavond rond de klok van zeven arriveren. Gezien de beperkte drukte ontschepen we straks weer vlot waarna we de Birdymobiel naar Handewitt sturen, net over de Deense- Duitse grens. 

Morgen, we hopen op een rustige zondag op de Duitse autobanen, zet Birdybear de laatste etappe in. Dan moeten we nog ruim 500 kilometer overbruggen voordat Birdybear weer @home is.

Om 14:35 staat deze post op de Ipad en vanuit de boeg van de ferry ziet Birdybear het havenlicht aan bakboord dat de in- en uitvaart van de haven Langesund markeert. Voor ons nog slechts open zee. De bewolking breekt en Birdybear laat Noorwegen achter zich. Het weer was matig en soms ronduit slecht. Gisteren viel er verse sneeuw op de Noorse hoogvlaktes en de laatste dagen zagen we in het overvloedige Noorse groen de nodige tekenen van de naderende herfst. Maar Birdybear heeft opnieuw onwijs genoten van een ‘Holiday in Norway’. En vast niet voor de laatste keer…

Tot slot laat de kapitein weten dat hij onderweg een aantrekkende wind verwacht met een golfhoogte van vier meter. Wordt het straks als we echt buitengaats zijn een bumpy ride? In dat geval wel op tijd het aan boord verplichte mondkapje af voordat eventuele maaginhoud spontaan naar buiten gaat. Voorlopig geniet Birdybear vanaf de royale lounge plek van het stralende uitzicht over open zee waar de deining langzaam maar zeker toeneemt. Tijd om deze post af te ronden, tot binnenkort.

Groet, Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

4 gedachtes aan “Zonnig afscheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.