BirdybearOnTour

Overwegend zonnig…

Al zwervend door de regio geniet Birdybear van het overwegend zonnige weer. We bezoeken eerst Villamartin waar we bij aankomst overnachten op de parking van het shoppingcenter La Zenia. Uiteindelijk staan we daar als enige overgebleven camper. Het is toeristisch nog steeds rustig.

Op vrijdagochtend maken we een rondje Villamartin. De golfbanen lijken van prima kwaliteit en liggen in een soort groene oase te midden een enorme hoeveelheid bebouwing. Nu is het rustig maar buiten het ‘Covid seizoen’ woont en leeft hier een enorme community Europeanen die hier permanent en semi permanent vertoeven. En te zien aan het aantal bouwkranen groeit Villamartin voorlopig nog wel wat door. Op dit moment is het hier redelijk sfeerloos en enigszins rommelig.

We verleggen de koers weer wat noordelijker en maken een korte stop bij het nabijgelegen zoutmeer Laguna Salada de Torreviega. Een van de grotere winning locaties voor zout in Europa. Al te veel valt er niet te zien en de bijzondere roze kleurschakeringen kunnen we alleen vanaf grote afstand een beetje waarnemen.

In de directe nabijheid komen we bij de het tweede grote binnenmeer dat deel uit maakt van het natuurgebied Parc Natural Llacunas de la Mata. Tijdens onze verkenning te voet laten de flamingo’s zich niet zien maar genieten we desondanks van een heerlijke wandeling. Met dank aan de heerlijk zonnige condities. Aansluitend aan het strand van La Mata een prima late lunch met zicht op zee.

Goed gevuld starten we de Birdymobiel voor het slottraject van deze vrijdag. Op naar de kustweg van Santa Pola. Onderweg een overvloedige hoeveelheid flamingo’s maar vandaag niet echt een gelegenheid voor een verantwoorde stop. Notitie voor later en dan evt. per bike. 

In Santa Pola nog snel de laatste boodschappen incl. noodzakelijke anti mug verdrijver. Morgen is het zaterdag 1 mei en dan is vrijwel alles gesloten… Langs de kustweg, net buiten Santa Pola, zitten we weer heerlijk buiten de bebouwing en midden in de natuur. Op de heuvel achter ons staat de lighthouse en met onze camperburen genieten we van het uitzicht over zee. Biertje, wijntje, goed gesprek. Een mooi einde van een heerlijke vrijdag.

Fijn weekend, poot van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Overwegend zonnig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.