BirdybearOnTour

Alacant, Alicante…

Net als ‘thuis’ is de regio Valencia waar ook Alicante onder valt tweetalig. Men spreekt hier Valenciaans en Spaans. Het Valenciaans is volgens taalkundigen feitelijk Catalaans maar zo zien ze dat hier liever niet.

Vandaag staat Alacant/Alicante op de to-do lijst. Binnen twintig minuutjes is de Birdymobiel gearriveerd maar pas na ongeveer vijf-en-veertig minuten geparkeerd. Te voet dan nog een halfuurtje naar het centrum.

Ook hier in Alicante genieten we van de uitgestalde verswaren in de twee verdiepingen tellende Mercado. Twee koffie bij de buren van de Mercado is hier nog aangenaam betaalbaar en het zonnige weer van vandaag krijgen we er zonder meerprijs bij. Vrijwel niemand neemt hier een loopje met het mondkapjes verbod maar verder lijkt het gewone leven hier weer het leven van alledag. Natuurlijk met wat meer afstand, nog enigszins beperkingen v.w.b. het maximum aantal toegestane bezoekers en een avondklok.

De sfeer in Alicante is relaxed, het is relatief rustig, ook in de wat meer toeristische straatjes en dus hebben we alle ruimte om nieuwe indrukken op te doen. Tegen de klok van twee breekt de grote Spaanse pauze aan, voor Birdybear een prima moment voor een heerlijke lunch met uitzicht op de grote jachthaven.

Ook vandaag heeft Birdybear weer een easy-going schema. Na de lunch nog even een flinke tippel richting parking en dan terug heuvelopwaarts naar onze camperplaats. Bij Jeffrey op het terrein vandaag opnieuw slechts drie campers met voor eenieder overdadig veel ruimte.

Als aan het begin van de avond de zon weer wat plaats maakt voor de bewolking vanuit zee ruilt Birdybear de polo in voor de lange mouwen. Buiten is het dan nog steeds goed toeven en een prima moment voor de dagelijkse post. Natuurlijk blikt Birdybear vooruit naar de dag van morgen. Zoals het nu lijkt verkassen we dan in de loop van de dag richting Villamartin slechts een klein uurtje verderop. Benieuwd hoe het leven daar is, en ook om een kijkje te nemen bij de diverse golfbanen in en om de stad. Van horen zeggen is overnachten op de parking van het nabij gelegen grote shopping center geen probleem. Mooi als het dan lukt om daar gelijk de dagelijkse boodschappen te scoren. Twee vliegen in een klap en een beetje efficiency pas Birdybear goed.

Genoeg voor vandaag. En wellicht morgen bericht vanaf een andere locatie. Bye van Birdybear, C-U-Soon.


Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.