BirdybearOnTour

Per ongeluk…

Per ongeluk kunnen we op zaterdagochtend nog net aan boord de ferry Svensby – Breivikeidet. Per ongeluk omdat ons schema relaxed was afgestemd op 1 ferry later. Zodra we de ferry oprijden moeten we direct stoppen op het achterste deel van het dek in verband met het onmiddelijke vertrek. Vooraan, bij de boeg staan de enige twee andere voertuigen aan boord.

Eenmaal aan de overkant sturen we de birdymobiel vroeg  in de ochtend richting Tromso waar we eerst even wat shots maken van de Ishavskatedralen, gelegen op de oostoever van Tromso. Via de grote, hoge brug bereiken we het kletsnatte centrum. Toch strekken we even de benen en een uurtje later hangen we onze drijfnatte jacks aan de kapstok van Polaria te drogen. Hier bekijken we een noordlichtfilm en de film over Spitsbergen. Verder huisvest Polaria een aardig aquarium met o.a. een tweetal zeerobben en twee zeeleeuwen.

Vanuit Tromso bereiken we in de namiddag het schiereilandje Sommaroy. We vinden opnieuw een mooie plek voor onze overnachting aan de voet van de Hillesoya. Uitzicht op de baai waar eb en vloed het ritme van avond, nacht en dag maken. En na de kletsnatte ochtend in Tromso is het op Sommaroy gelukkig nagenoeg droog. Morgenochtend, pinksterzondag, doen we rustig aan want onze oversteek naar Senja staat niet al te vroeg gepland. Tot op Senja dan maar!

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.