BirdybearOnTour

Polarsirkelen #6

Geen close-up view. Sterker nog, zicht op gletsjer ontbreekt. Laaghangende bewolking in combinatie met neerdalend vocht verstoren het beeld en het programma van vandaag. Als alternatief gaat Birdybear veel varen. Niet met het bootje naar het ijsveld aan de overzijde maar met de verschillende ferry’s op de route van vandaag. Maar voordat Birdybear daarover schrijft nog even twee beelden van gisterenavond, kort nadat we publiceerden.

Oversteek nr. 1 gaat van Furoy naar Agskardet, in zo’n 10 minuten naar de overzijde. Vijf-en-twintig kilometer verder staan we wat langer in de wacht voordat we aan boord kunnen voor oversteek nr. 2. Van Jetvika naar Kilboghamn varen vraagt zo’n 70 minuten en is gelijk onze 6e Polarsikelen passage gedurende 2019 en 2020.

Twee-en-twintig kilometer na Kilboghamn arriveren we in Stokkvagen. En hoewel niet gepland besluiten we spontaan aan boord van ferry nr. 3 te gaan welke al binnen een half uur zal vertrekken. We gaan dus nogmaals naar het eiland Lovund, circa negen kwartier varen inclusief de twee tussenliggende havens. Of we daar nog puffins zullen treffen is onzeker omdat deze meestal kort na half augustus het eiland verlaten en ver op zee ‘overwinteren’. Meer over de papegaaiduikers lees je in ‘meet the puffins’ in het blog van vorig jaar.

Als snel na aankomst op Lovund, met nog slechts twee vrachtwagenchauffeurs en ons aan boord, vinden we naast Lovund Hotel een uitmuntende stek voor de overnachting. De vorige keer dat Birdybear hier parkeerde verbleven we een luxe nachtje bij de buren. Vandaag genieten we van de panoramische en zonnige blik over de baai voor ons. En overnachten we met opnieuw ‘room with a view’ vanuit de knusse Birdymobiel. 

Als de weergoden ons morgen goed zijn gezind dan strekken we uitgebreid de benen op Lovund. Rond de berg of bergopwaarts? Dat weten wij morgen en de trouwe volgers van BirdybearOnTour kort daarna. Tot onze volgende online ontmoeting, een van de komende dagen.

Groet vanaf een heerlijk zonnige stek op Lovund van Birdybear!  En voordat Birdybear het vergeet: dank voor jullie comments die we via het blog of via de andere online platforms ontvangen. Beslist gewaardeerd.

Voel je vrij om te delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.