BirdybearOnTour

Eerste rang…

In Bodo ontwaken we niet door de regen op het dak van de Birdymobiel maar door het vele verkeer dat onze slaapplaats passeert. Na de overtocht hebben we de Birdymobiel in een parkeervak langs de doorgaande weg geparkeerd. Het meest voordelige alternatief kort na middernacht in Bodo. 

En dus moet Birdybear bijtijds uit de veren want gratis parkeren is tot acht uur beschikbaar. Al tijdens het ontbijt genieten we van behoorlijk wat zon en die blijft een groot deel van de dag bij ons.

Via de Saltstraumen, een van de sterkste getijstromen ter wereld zijn we terecht gekomen op de Helgelandskyste route. Over bochtige wegen met adembenemende panaroma’s en op z’n tijd door lange, langere en heel lange tunnels bereiken we de Holandsfjorden. Met z’n bijna acht kilometer lengte is de Svartisentunnelen de koploper van vandaag.

Vorig jaar was de mist de spelbreker tijdens onze beklimming van de Fykantrappa. Vandaag en de komende tijd is dit uitdagende pad bergop helaas gesloten wegens noodzakelijk onderhoud. En dat was vorig jaar al overduidelijk hard nodig.

Aan de overzijde van de Holandsfjorden liggen de Svartisen gletsjers. Vanaf onze parking voor de komende nacht hebben we eerste rang zicht op de Engabreen gletsjer en die is bij goed weer ons doel voor morgenochtend. 

Om 11.00 gaat morgenochtend het eerste bootje en wie weet is Birdybear onder de passagiers. De hike vanaf de steiger aan de overzijde naar de voet van de Engabreen is dan nog zo’n vier kilometer enkele reis. Mogelijk kunnen we aan de voet van de gletsjer via een van de paden ernaast nog wat hoger bergopwaarts dan tijdens onze vergelijkbare hike van vorig jaar. Maar laten we vooral niet te vroeg juichen. Het weer blijft onvoorspelbaar en met regen en/of laaghangende bewolking is de hike aan de overzijde niet bepaald aanlokkelijk.

Morgen dus gletsjerview close-up of blijft het bij de blik vanaf deze eerste rang? Check een volgende editie van BirdybearOnTour voor het vervolg.  Tot dan, poot van Birdybear.

Update 20:10 uur:

En dan denk je dat de story van vandaag gereed is, zet je de foto’s naar de PC en wil je gaan publiceren. Begint het wat te regenen, prikt de zon door de wolken en ontvang je de bonus, zo maar pal voor je beren snuit en getoond door het voorruit. Hieronder nogmaals ons uitzicht!

Voel je vrij om te delen!

4 gedachtes aan “Eerste rang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.