BirdybearOnTour

Precies 10 jaar geleden…

Vandaag, op vrijdag 7 mei 2021, is het op de kop af 10 jaar geleden dat golflegende Severiano Ballosteros veel te vroeg overleed. En precies vandaag slaat Birdybear af op de door Seve ontworpen golfbaan Alhaurin. Toeval… ?

De baan is waanzinnig lastig te spelen maar zeer bijzonder ingepast in het bergachtige landschap. Smalle vallei met een bocht? Dan smalle sterk hellende fairways met een dogleg. Hier is de omgeving niet aangepast aan de wensen van de architect, maar heeft de architect geshaped naar wat het landschap biedt. Jammer dat het onderhoud van de baan niet top is. Dat doet een groot golfer en prima golfarchitect beslist te kort.

Aan het eind van de dag, na een meer dan uitdagende ronde, is het druk op het terras van Alhaurin golf. De gehele lokale golfcommunity is bijeen voor het optreden van Stelvis, de plaatselijke vertolker van Elvis Presley.

Bier, wijn, gin-tonic en andere alcoholische varianten vloeien rijkelijk en dragen bij aan het herstel van de horeca op de golf club.

Na het opreden staat de zon nog aangenaam aan de hemel tot rond de klok van negen. Dan steekt het avondwindje op, koelt het af en gaat in de Birdymobiel deze post op het digitale papier.

Alles bij elkaar weer een gezonde en afwisselende dag voor Birdybear. Gestart met een uitgebreide ochtend walk, koffie en lunch op het terras, 18 holes golf en Stelvis entertainment. 

En niet te vergeten de online meeting met de politie agenten welke gisterenavond in Elahuizen voor de deur stonden. Tja, het gebeurt niet iedere dag dat er op de Poeldyk in Elahuizen een brandbom schade aanricht bij een van de nieuwe buren. Voor de dienstdoende agenten klaarblijkelijk de eerste online meeting via de deurbel. ‘Best wel handig’ aldus oom agent en fijn dat u alvast de camera beelden heeft bekeken… Wij voegen uw verklaring toe aan het buurtonderzoek. Geniet van uw verblijf in Spanje.

Morgen zwerft Birdybear weer wat noordwaarts. Langs de kust richting Granada. En als het past bezoeken we daar het Alhambra. Daarover dan meer in een volgende post. De avond valt, lampjes aan en straks lekker lui in het mandje. Goede nacht alvast met een vriendelijke groet van Birdybear.

Voel je vrij om te delen!

Een gedachte aan “Precies 10 jaar geleden…

  1. Inez

    Ha globetrotters, wat heerlijk dat jullie weer aan het touren zijn met de BB-bus. Ooit hopen we in jullie voetsporen te treden. En te banjeren over Alhaurin. Geniet ervan en laat ons groen achter in de regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.